Mergi direct la conținut »
Biserica Catolică din Sri Lanka organizează o slujbă televizată, de teama unor noi atentate
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Biserica Catolică din Sri Lanka organizează o slujbă televizată, de teama unor noi atentate

Biserica Catolică din Sri Lanka organizează o slujbă televizată, de teama unor noi atentate

Din cauza amenințărilor de atentat care planează încă în ţară după cele soldate, de Paşti, cu moartea a 257 de persoane, Biserica Catolică din Sri Lanka va organiza duminică o slujbă privată care va fi televizată, celelalte servicii fiind anulate, relatează AFP. 

De Andreea Radu,

Pentru a doua săptămână consecutivă, slujbele deschise publicului sunt suspendate în Sri Lanka. Însă, un serviciu religios va fi asigurat de cardinalul Malcolm Ranjith şi transmis în direct la televiziunea naţională, a dat asigurări un purtător de cuvânt, părintele Edmund Tillakaratne, informează Agerpres.

„Va fi ca duminica trecută, când serviciul religios a avut loc în capela arhiepiscopului, fiind transmisă în direct”, a explicat purtătorul de cuvânt.

Cardinalul Ranjith, care este şi arhiepiscop de Colombo, a declarat joi că o „sursă străină de încredere” l-a alertat cu privire la riscul unor atentate în acest weekend, ceea ce l-a convins să anuleze serviciile religioase de duminică pentru a doua săptămână consecutiv.

Potrivit unor surse oficiale, basilica naţională Thewatte, de la periferia Colombo, era probabil vizată, iar armata a desfășurat sute de militari pentru a controla acest sector. „Nu a fost descoperit niciun explozibil dar am întărit măsurile de securitate în acest sector”, a declarat o sursă din poliţie.

Guvernul intenţionează să redeschidă şcolile publice luni, însă Biserica Catolică a precizat că unităţile şcolare care depind de ea vor rămâne închise „până la noi ordine”.

Recent, serviciile secrete britanice au transmis că ISIS „plănuiește un nou val de atacuri teroriste din Marea Britanie și Europa”.

Mai multe explozii au avut loc, pe 21 aprilie, la biserici și hoteluri din Sri Lanka, în ziua în care creștinii catolici din această țară sărbătoreau Paștele. Acesta este cel mai sângeros atac asupra comunității creștine din mica insulă asiatică.

Foto: EPA


FOTO&VIDEO | Moții salvatori din Apuseni au emigrat! Avem semnal GSM, drum asfaltat, dar au plecat oamenii care au făcut diferența în groaznicul accident de avion


 

Close
Închide
  Close