Secțiile din Spitalul Județean de Urgență Reșița sunt împărțite în trei clădiri. Bolnavii și suspecții de COVID sunt tratați în staționarul numărul 3, unde funcționează secțiile de Boli Infecțioase, Pneumoftiziologie și Dermatologie.

”Clădirea e improprie. Ăla nu este spital! Noi aici tratăm COVID, dar nu avem circuite, nu avem nimic. În 20 de ani s-au făcut doar cârpeli. A mai venit un sponsor, ne-a mai schimbat un geam, a mai venit un om căruia i-am tratat mama și ne-a pus câte o ușă și tot așa”, au declarat, pentru Libertatea, angajați din Spitalul Județean de Urgență Reșița.

”Suntem Districtul 13 din Jocurile Foamei!”, spune o femeie din personalul Spitalului Județean de Urgență Reșița.

În momentul de față sunt alocate 78 de paturi pentru bolnavii de COVID. ”Cum să însemne asta o separare?!”, întreabă oamenii atâta vreme cât, fără COVID, în Secția de Boli Infecțioase erau 86 de paturi, în saloane de câte opt locuri. Toți cei 86 de pacienți erau nevoiți să meargă la doar două toalete.

Acum, odată cu transformarea clădirii în secții dedicate exclusiv pentru bolnavii și suspecții de COVID 19, tot rămân câteva zeci de persoane care vor împărți cele două toalete de pe fiecare etaj.

”În prezent avem 22 de bolnavi de COVID pe  un etaj, nouă sunt suspecți, pe alt etaj, iar la primul sunt cei negativi, care mai au și alte afecțiuni. Problema e că încep să vină tot mai mulți pacienți, de la o zi la alta”, spune angajatul unității medicale.

Tolo: Mihai Busuioc, omul lui Dragnea la Curtea de Conturi, a pornit o anchetă internă, supărat că publicul a aflat de neregulile descoperite în achizițiile COVID-19!
Recomandări
Tolo: Mihai Busuioc, omul lui Dragnea la Curtea de Conturi, a pornit o anchetă internă, supărat că publicul a aflat de neregulile descoperite în achizițiile COVID-19!
 

Waldemar Murgu a fost numit manager al unității medicale pe perioada stării de urgență, prin Ordin de Ministru.

Tot el a fost manager interimar al Spitalului Județean Reșița aproape un an și jumătate. În martie, postul de manager a fost scos la concurs și a fost câștigat de Alina Stancovici. După o lună de mandat, a aflat din presă că vineri a fost înlocuită cu vechiul șef al unității medicale.

Ad placeholder

Problemele din clădirea în care sunt internații bolnavii și suspecții de COVID sunt recunoscute de noul și, totodată, vechiul manager al instituției.

”Da, din păcate sunt doar câte două toalete pe etaj, dar la cei cu COVID nu este o problemă, că și așa sunt toți infectați cu COVID. Iar cei care sunt suspicionați cu COVID stau singuri în salon, iar accesul la toaletă se face oarecum programat și se dezinfectează după fiecare”

Waldemar Murgu, managerul Spitalului de Urgență Reșița:

Revenirea lui Waldemar Murgu la conducerea spitalului nu este văzută cu ochi buni de unii dintre angajații spitalului.

”Pe perioada mandatului lui a fost dezastru. Nu aveam eprubete, nu aveam cu ce să recoltăm din cauza managementului lui. Ne-am cumpărat saci de gunoi din banii noștri, am cumpărat și pentru a pune în saloane. Când spuneam despre toate aceste probleme, ni se răspundea că să împrumutăm eprubete de pe alte secții”, susține sursa respectivă.

Waldemar Murgu precizează însă că el nu a fost înștiințat niciodată despre lipsurile din spital și invocă jocuri politice.

”Niciodată nu s-a întâmplat să rămână fără materiale! Niciodată! Eu nu vreau să intru în tot felul de jocuri politice, eu vreau doar să fiu corect. Mie niciodată nu mi s-a comunicat că ar exista asemenea lipsuri”, a mai declarat managerul Spitalului Județean Reșița.

S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
PARTENERI - GSP.RO
S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
HOROSCOP
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
RECOMANDĂRI