Mergi direct la conținut »
Bombe printre morminte, găsite la cimitirul din Bârlad. Pirotehniștii le-au scos la suprafață Galerie foto
3imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Bombe printre morminte, găsite la cimitirul din Bârlad. Pirotehniștii le-au scos la suprafață

Bombe din Al doilea Război Mondial au fost găsite în cimitirul din Bârlad, iar echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență a lucrat câteva ore pentru a le scoate la suprafață. Proiectilele neexplodate au fost găsite de gropari.

De Mihai Niculescu,

Proiectilele erau îngropate într-un singur loc, la mică adâncime, și au fost descoperite în momentul săpării unei gropi la Cimitirul “Eternitatea” din Bârlad. Groparii au sunat la 112, iar la fața locului au ajuns imediat specialiștii pirotehniști ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Podul Înalt al Județului Vaslui, relatează Vremea Nouă.

Specialiștii veniți cu autospeciala pirotehnică au intervenit pentru degajarea și asanarea elementelor de muniție descoperite în cimitir.

După o muncă de peste patru ore, pirotehniștii vasluieni au scos la suprafață 19 proiectile (perforante și explozive), 11 gloanțe și două cartușe. Toate elementele găsite sunt din Al Doilea Război Mondial și urmează a fi transportate în vederea depozitării și mai apoi, a neutralizării, arată sursa citată.

Close
Închide
  Close