MENIU CAUTĂ

Brexit | O nouă întâlnire între negociatorii britanici și cei europeni: „Să trecem la treabă”

Distribuie

O nouă rundă de negocieri privind Brexitul a început. Negocietorii britanici și cei europeni s-au întâlnit astăzi, pentru primele negocieri pe fond cu privire la divorțul dintre Regatul Unit și Uniunea Europeană, relatează Reuters.

„Am pornit bine luna trecută, însă acum intrăm în fondul problemei”, a declarat ministrul britanic înăsrcinat cu Brexitul David Davis pentru presă la Bruxelles, la sediul Comisiei Europene, unde a fost primit de negociatorul-şef al Uniunii Michel Barnier.

„Pentru noi este incredibil de important să progresăm, acum”, a adăugat Davis. În urma cu o lună, el a participat la o primă rundă a negocierilor, în cadrul căreia s-a decis calendarul ce va fi urmat.

„Acum a venit timpul să trecem la treabă şi să facem din aceste negocieri un succes”, a mai spus ministrul britanic responsabil de Brexit.

„Vom aborda acum miezul problemei. Este necesar să ne examinăm şi să ne comparăm poziţiile pentru a face progrese”, a declarat la rândul său Michel Barnier.

Cei doi au refuzat să facă alte comentarii. Barnier a precizat că vor susţine o conferinţă de presă comună joi, după ce echipele vor discuta, timp ce patru zile, probleme prioritare privind Brexitul.


Citește și: EXCLUSIV/ Soţul Antoniei, chemat să dea declaraţii în procesul deschis de Alex Velea


Citește mai multe despre David Davis, Michel Barnier, BREXIT și negocieri pe Libertatea.

Comentarii