De Cristina Radu,

Conform ultimei declarații de avere publicate recent pe site-ul PMB, Gabriela Firea a încasat în 2018 un venit total de 166.716 lei, cu 40 la sută mai mult decât în 2017, când salariul de primar general i-a adus un venit de 119.241 de lei.

Declarația de avere a Gabrielei Firea. Sursa: PMB

Comparativ cu anul anterior, Firea a încasat lunar în 2018 cu aproape 4.000 de lei mai mult (9.936 de lei pe lună în 2017 în comparație cu 13.893 de lei pe lună în 2018).

Bucureștiul, în pragul falimentului

Asta, în condițiile în care recent primarul Capitalei a reclamat că instituția pe care o conduce are nevoie urgentă de un miliard de lei pentru a-și asigura activitatea. Primăriile bucureștene au anul acesta un buget mai mic decât le-a fost promis, a spus Firea, care vorbește despre un „faliment nedeclarat” și despre faptul că nu mai sunt bani pentru subvenții și facturi.

În același timp, Sorin Chiriță, administratorul public al Bucureștiului, a transmis pe 5 iunie direcțiilor din Primăria Capitalei, instituțiilor din subordine și companiilor municipale o scrisoare care atestă situația financiară dezastruoasă de la Primăria Capitalei din cauza scăderii cotelor defalcate din TVA ce ajung la administrația locală. El le-a cerut instituțiilor să reducă pe cât posibil cheltuielile și investițiile.

Primarul Capitalei deține, pe lângă terenuri forestiere și intravilane, şi bijuterii din aur de 14 şi 18 karate, simple sau cu metale preţioase şi semipreţioase şi tablouri în valoare totală de 240.000 de euro.

Conform Legii salarizării unitare, primăriile decid salariile angajaților lor,
prin hotărâre a consiliului local, a consiliului județean sau a Consiliului General al Municipiului București, după caz.