De Adrian Ilie,

Potrivit proiectului, voucherele de vacanță vor putea fi utilizate în continuarea pe întreaba durată a anului și vor avea valoarea de 1.450 de lei. Acum însă bugetarii vor putea opta și pentru vouchere cu o valoare nominală mai mare, de 2.080 de lei, însă acestea vor putea fi utilizate exclusiv în perioada de extrasezon.

”Având în vedere că s-a constatat în practică o aglomerare a unităților de cazare în sezon (în special în lunile iunie-august), pe de o parte, și un număr scăzut de turiști în extrasezon, pe de altă parte, s-a decis încurajarea beneficiarilor să opteze pentru o vacanță în extrasezon, prin acordarea unei valori mai ridicate în cuantum egal cu contravaloarea unui salariu de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit, în condiţiile legii, pentru un salariat, pentru voucherele de vacanță ce pot fi utilizate exclusiv în perioadele aprilie-mai și octombrie-noiembrie”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

O altă măsură importantă este aceea că voucherele vor fi acordate în format exclusiv electronic, după ce mai mulți operatori din turism s-au plâns că voucherele pe hârtie îngreunează procedurile birocratice.

Voucherele electronice vor diminua costurile logistice, iar nivelul evaziunii fiscale din turism va fi redus. În paralel, va fi încurajată și utilizarea pe scară largă a terminalelor de plată POS.

Citeşte şi:

Valoarea voucherelor de vacanță crește la 2.080 lei pentru extrasezon

Primăria Capitalei a acordat, în ultimii trei ani, stimulente financiare și vouchere în valoare de 153 de milioane de euro, de care au beneficiat aproape 140.000 de persoane

Programul Rabla, suplimentat cu 135 de milioane de lei. Care este valoarea voucherelor

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”
GSP.RO

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări
HOROSCOP

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări