Mergi direct la conținut »
Calcă zilnic, ca să îi ia rechizite fetiței sale! Magazinul social, salvarea multor familii care au probleme cu banii
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Calcă zilnic, ca să îi ia rechizite fetiței sale! Magazinul social, salvarea multor familii care au probleme cu banii

Calcă zilnic, ca să îi ia rechizite fetiței sale! Magazinul social, salvarea multor familii care au probleme cu banii

De Delia Chilianu,

Mihaela Dragomirescu (47 de ani) îşi creşte singură copiii. “Am un băiat mare şi o fetiţă de 13 ani. E tare talentată şi îi place mult să picteze. Acum, că se apropie şcoala, trebuie să mă pregătesc bine”, ne-a spus femeia. După ce a lucrat ca agent de vânzări timp de 20 de ani la o editură, Mihaela a rămas fără serviciu. A stat un an în şomaj, iar acum nu mai are nici un venit.
“Anul acela (de şomaj – n.r.) mi-a mâncat alţi 10 ani de viaţă. Fata mea mă încuraja mereu. Lasă, mami, că o să găseşti de lucru. Ea mi-a dat putere să lupt”.
Mihaela a aflat de magazinul social deschis de Primăria sectorului 6. Aici, pe baza muncii prestate, primeşti produse. Aşa că femeia vine acum zilnic aici: calcă, spală geamurile, face curăţenie. Şi-ar dori să se reangajeze, dar până atunci îşi petrece timpul la magazin, muncind.

E nevoie de multe pentru şcoală

“Pentru mine, acest magazin a fost o gură de aer. Alimentele de aici m-au salvat. Acum muncesc ca să îi iau rechizite fetei”, ne-a mai spus femeia.
Doar că la magazinul social din Calea Crângaşi nr. 3 nu-s aşa multe rechizite de câte ar avea nevoie cei 250 de copii beneficiari ai proiectului SocialXchange, iar reprezentanţii primăriei fac apel către cetăţeni să doneze cât mai multe articole pentru începutul anului şcolar.
Cei care vor dona vor fi răsplătiţi cu un un pachet de servicii precum: salinoterapie, cursuri de limbi străine, activităţi sportive şi divertisment.

Close
Închide
  Close