Mergi direct la conținut »
Călin Popescu Tăriceanu a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție. Acuzat de mărturie mincinoasă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Călin Popescu Tăriceanu a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție. Acuzat de mărturie mincinoasă

Călin Popescu Tăriceanu a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție. Acuzat de mărturie mincinoasă

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, a ajuns în această dimineață la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se judecă primul termen al dosarului în care a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

Tăriceanu nu a dat nicio declarație jurnaliștilor care îl așteptau în fața seciului ICCJ.

Președintele Senatului a fost trimis în judecată în luna iulie, de procurorii anticorupţie pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. Alături de Tăriceanu a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă şi Dorin Marian, fost şef al Cancelariei premierului, dosarul având legătură cu declaraţiile pe care cei doi le-au dat în cauza privind retrocedarea presupus nelegală a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa.

În cazul lui Călin Popescu Tăriceanu este vorba despre declaraţia pe care a dat-o la DNA Braşov la data de 15 aprilie 2016, în care „a menţionat în mod nereal că nu a avut cunoştinţă despre: – retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafeţe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) şi Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului), – implicarea inculpaţilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi şi a altor persoane în procedurile de retrocedare, – actele de vânzare–cumpărare vizând aceste bunuri”, a precizat DNA.

Cine e bărbatul diagnosticat cu noul coronavirus care a stat în România! Unde s-a plimbat în cel 5 zile
Recomandări

Cine e bărbatul diagnosticat cu noul coronavirus care a stat în România! Unde s-a plimbat în cel 5 zile

 

Potrivit DNA, Tăriceanu „a mai făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu relaţia avută cu inculpaţii Tal Silberstein, Andronic Dan Cătălin şi Truică Remus, în contextul menţionat mai sus, întâlnirile şi discuţiile purtate cu acesta din urmă referitor la taxele notariale privind tranzacţionarea imobilelor menţionate mai sus şi modalitatea de dobândire şi valorificare a bunurilor revendicate”.

În acelaşi context, spun procurorii, preşedintele Senatului ar fi declarat că nu a avut o relaţie apropiată cu Marius Marcovici, „ascunzând totodată că are cunoştinţă de relaţia acestuia din urmă cu inculpatul Tal Silberstein. Totodată, inculpatul Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton a afirmat în mod nereal că nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din România”.

Close
Închide
  Close