Mergi direct la conținut »
Camera Deputaţilor şi Senatul, buget de 700 de milioane de lei, în 2019. Peste jumătate din banii deputaţilor merg în indemnizaţii şi pensii speciale
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Camera Deputaţilor şi Senatul, buget de 700 de milioane de lei, în 2019. Peste jumătate din banii deputaţilor merg în indemnizaţii şi pensii speciale

Camera Deputaţilor şi Senatul, buget de 700 de milioane de lei, în 2019. Peste jumătate din banii deputaţilor merg în indemnizaţii şi pensii speciale

Camera Deputaților solicită un buget de 490 de milioane de lei pentru anul 2019, în timp ce Senatul are un buget stabilit la suma de 241 milioane de lei. În total, cele două foruri legislative au un buget de  700 de milioane de lei, anul viitor. Cea mai mare parte a banilor merge este folosită pentru plata salariilor precum şi a indemnizaţiilor şi a sumelor forfetare ale aleşilor, în teritoriu, dar şi pentru plata pensiilor speciale ale fosţilor parlamentari.

De Valentina Postelnicu,

Bugetul Camerei Deputaţilor pe anul viitor este cu 54,4 milioane de lei mai mare decât bugetul pe anul în curs, se arată într-un proiect de hotărâre, dezbătut în şedinţa Biroului Permanent.

Doar indemnizațiile, diurnele, sumele forfetare ale deputaților și salariile angajaților Camerei vor costa în 2019 peste 351 de milioane de lei.

 ”La fundamentarea cheltuielilor de personal, în sumă de 351.641.000 lei, a fost luată în calcul modificarea salariului de bază minim brut pe țară, în funcție de care se calculează indemnizațiile pentru deputați, modificarea sumei forfetare acordate pentru desfășurarea activității în circumscripțiile electorale, plata diurnei și a indemnizației de cazare acordate cu ocazia deplasărilor în străinătate, precum și acordarea indemnizației pentru persoanele cu grad accentuat de handicap, a voucherelor de vacanță și a indemnizației pentru internship”, se arată în proiectul de hotărâre postat pe site-ul Camerei.
La asistență socială suma de 31.123.000 lei a fost prevăzută pentru cheltuielile aferente acordate foștilor deputați și pentru cele acordate persoanelor care în anul 2019 vor înceta activitatea”, se mai arată în proiectul de hotărâre.
Din această sumă, 30.872.000 lei sunt prevăzuţi pentru pensiile speciale ale deputaților.

Şi plenul Senatului a adoptat luni o hotărâre prin care bugetul instituţiei pe anul 2019 este stabilit la suma de 241.648.000 de lei.

Pasul care ar putea împinge SUA și Israelul la acțiuni militare împotriva Iranului. Interviu cu un expert în Orientul Mijlociu, despre ”jocul periculos” din regiune
Recomandări

Pasul care ar putea împinge SUA și Israelul la acțiuni militare împotriva Iranului. Interviu cu un expert în Orientul Mijlociu, despre ”jocul periculos” din regiune

Astfel, la cheltuieli curente sunt prevăzute 231.803.000 lei, dintre care cheltuieli de personal – 170.090.000 lei, bunuri şi servicii – 37.809.000 lei şi transferuri între unităţi ale administraţiei publice – aproximativ 8.910.000 lei.

Pentru cheltuielile de capital sunt alocaţi 9.845.000 lei, iar suma de 14.680.000 lei este prevăzută la capitolul „Asigurări şi asistenţă socială”.

În bugetul Senatului sunt prevăzute pentru anul 2019 sume pentru efectuarea de plăţi necesare acţiunilor ce se vor desfăşura în perioada exercitării de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în anul 2019 în sumă totală de 16.200.000 de lei.

Piloții uciși în Iran, așteptați în genunchi de colegii lor! Imagini emoționante în Ucraina
Recomandări

Piloții uciși în Iran, așteptați în genunchi de colegii lor! Imagini emoționante în Ucraina

„Bugetul de venituri şi cheltuieli pentru activităţi finanţate integral din venituri proprii desfăşurate pe lângă Senat cuprinde, la venituri, suma de 700.000 lei, iar la cheltuieli suma de 700.000 lei. Veniturile realizate de Senat vor fi reţinute integral de către acesta pentru acoperirea unor cheltuieli curente şi de capital aferente activităţilor finanţate din venituri proprii, organizate cu aprobarea Biroului permanent. Eventualele disponibilităţi înregistrate la sfârşitul anului se vor reporta în anul următor, pentru a fi cheltuite cu aceleaşi destinaţii. Biroul permanent poate aproba utilizarea încasărilor şi pentru alte destinaţii”, se arată în hotărâre.

Actul normativ prevede, totodată, faptul că numai în cazul obţinerii unor venituri suplimentare pot fi depăşite cheltuielile prevăzute în bugetul activităţilor finanţate din venituri proprii.

Citeşte şi: MApN, către Libertatea: Directorul medical al Spitalului Militar din Constanța va fi dat afară! El uitase două foarfeci într-o pacientă

Close
Închide
  Close