„A fost o decizie personală (să fugă din țară, n.r.) și nu a avut încredere în justiție și atât. Nu a avut încredere în justiție, ați văzut oameni care au fost arestați, ținuți 30-40-50 de zile în arest preventiv și au fost achitați, el nu și-a asumat asta, nu a avut încredere. A fost o decizie personală” a spus președintele UDMR.

El susține că nu au existat dovezi împotriva lui Attila, dar cu toate acestea, procurorii au cerut arestarea lui.

„El nu a participat la acea ședință, nici măcar nu a semnat ulterior procesul verbal, și totuși au cerut arestarea lui. Pe 15 martie a fost la Timișul de Sus, depunea coroane de flori. Cum adică, nu sunt prezent, nu semnez și sunt pus sub acuzare? Eu înțeleg că nu a avut încredere în aceste condiții pentru că nu a furat, nu a luat de la nimeni nimic”.

Kelemen Hunor a negat vehement că ar fi luat mereu apărarea unei persoane care a fugit de justiție.

„Nu apăr un fugar, apăr demnitatea și un om care nu a greșit și știam asta, a fost o decizie personală a lui, și-a dat demisia din UDMR, din Parlament.

Eu cred că și în celălalte dosare se va da o decizie similară. Decizia lui a fost că nu a avut încredere și a plecat. Asta-i viața”.

În iunie 2018, presa a publicat imagini cu Marko Attila la un festival din Budapesta, la o bere cu președintele CJ Harghita și alte persoane. În acel timp, era căutat prin Interpol. Kelemen Hunor nu își explică cum a fost posibil asta.

Ad placeholder

„Nu îmi explic în nici un fel. Nu vreau să comentez imaginile. Au fost la bere, foarte bine, nu trebuie să comentez eu. Este un om nevinovat, a avut dreptate. A fost decizia lui personală să fugă, nu pot să mă pun sută la sută în pielea lui” a adăugat candidatul maghiarilor la Președinție.

Citeşte şi:

Cultul lui Pomohaci | Cum îi ademenea pe minori fostul preot acuzat de pedofilie. “La părintele îi e frică să doarmă singur”

Conacul în care s-a filmat ”Felix și Otilia”, pelicula după romanul lui George Călinescu, este la un pas de prăbușire. Țiți Dumitriu a fost proprietar fictiv și a vorbit pentru prima oară pe tema asta

FOTOREPORTAJ | Trei luni după tragedia de la Caracal. Peste strigătul Alexandrei s-au așternut praful și pulberea din curtea casei ororilor lui Dincă

Raluca și Walter Zenga divorțează după 17 ani de relație? Care ar fi motivul despărțirii
PARTENERI - GSP.RO
Raluca și Walter Zenga divorțează după 17 ani de relație? Care ar fi motivul despărțirii
Cum arată și cu ce se ocupă Izabela Duduianu, fiica lui Emi Pian. Mulți se tem de ea
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Cum arată și cu ce se ocupă Izabela Duduianu, fiica lui Emi Pian. Mulți se tem de ea
Horoscop 7 august 2020. Balanțele se bucură de mai multă apreciere din partea superiorilor
HOROSCOP
Horoscop 7 august 2020. Balanțele se bucură de mai multă apreciere din partea superiorilor