De Mihai Niculescu,

„A fost o decizie personală (să fugă din țară, n.r.) și nu a avut încredere în justiție și atât. Nu a avut încredere în justiție, ați văzut oameni care au fost arestați, ținuți 30-40-50 de zile în arest preventiv și au fost achitați, el nu și-a asumat asta, nu a avut încredere. A fost o decizie personală” a spus președintele UDMR.

El susține că nu au existat dovezi împotriva lui Attila, dar cu toate acestea, procurorii au cerut arestarea lui.

„El nu a participat la acea ședință, nici măcar nu a semnat ulterior procesul verbal, și totuși au cerut arestarea lui. Pe 15 martie a fost la Timișul de Sus, depunea coroane de flori. Cum adică, nu sunt prezent, nu semnez și sunt pus sub acuzare? Eu înțeleg că nu a avut încredere în aceste condiții pentru că nu a furat, nu a luat de la nimeni nimic”.

Kelemen Hunor a negat vehement că ar fi luat mereu apărarea unei persoane care a fugit de justiție.

„Nu apăr un fugar, apăr demnitatea și un om care nu a greșit și știam asta, a fost o decizie personală a lui, și-a dat demisia din UDMR, din Parlament.

Eu cred că și în celălalte dosare se va da o decizie similară. Decizia lui a fost că nu a avut încredere și a plecat. Asta-i viața”.

În iunie 2018, presa a publicat imagini cu Marko Attila la un festival din Budapesta, la o bere cu președintele CJ Harghita și alte persoane. În acel timp, era căutat prin Interpol. Kelemen Hunor nu își explică cum a fost posibil asta.

„Nu îmi explic în nici un fel. Nu vreau să comentez imaginile. Au fost la bere, foarte bine, nu trebuie să comentez eu. Este un om nevinovat, a avut dreptate. A fost decizia lui personală să fugă, nu pot să mă pun sută la sută în pielea lui” a adăugat candidatul maghiarilor la Președinție.

Citeşte şi:

Cultul lui Pomohaci | Cum îi ademenea pe minori fostul preot acuzat de pedofilie. “La părintele îi e frică să doarmă singur”

Conacul în care s-a filmat ”Felix și Otilia”, pelicula după romanul lui George Călinescu, este la un pas de prăbușire. Țiți Dumitriu a fost proprietar fictiv și a vorbit pentru prima oară pe tema asta

FOTOREPORTAJ | Trei luni după tragedia de la Caracal. Peste strigătul Alexandrei s-au așternut praful și pulberea din curtea casei ororilor lui Dincă

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 26 februarie 2020. Leii au motive să fie nemulțumiți azi
HOROSCOP

Horoscop 26 februarie 2020. Leii au motive să fie nemulțumiți azi