Barna a menționat că Alianța USR-PLUS va avea un candidat unic la alegerile prezidențiale, însă a afirmat că, mai întâi, congresul USR va valida candidatul din partea partidului.

„Am avut şi la acest sfârşit de săptămână o rundă de discuţii cu colegii de la PLUS, lucrurile merg bine. Probabil în două – trei săptămâni vom avea şi o formă finală a acordului. Alianţa USR – PLUS merge mai departe, cu siguranţă vom avea cel mai probabil un tandem, urmează să luăm decizia finala în zilele următoare. La Congres, conform Statutului USR, va fi decis candidatul USR la prezidenţiale, vom vedea apoi în funcţie de cum agreăm în alianţă şi ce vom face mai departe. (…) În cursa internă, sigur, m-am înscris şi eu la fel ca mai mulţi alţi colegi. Statutul USR prevede că doar Congresul poate să aleagă candidatul partidului pentru prezidenţiale şi atunci, indiferent cum evoluează lucrurile în alianţă, trebuie să avem un Congres în care partidul să aibă un candidat ales de către congres. Şi atunci, pe 13 iulie avem acest Congres pentru statut şi foarte probabil vom supune la vot şi candidatul USR pentru prezidenţiale”, a explicat Dan Barna, conform Agerpres.

Barna a dat de înțeles că în cazul în care nu vor ajunge „la un acord” în alianță, este posibil ca atât el, cât și Dacian Cioloș, liderul PLUS, să candideze la prezidențiale.

„Alianţa continuă. Nu sunt deloc pe curs de coliziune cele două proceduri. Intern, USR are un mecanism – comitet politic, Congres pe 13 iulie, când vom alege un candidat. În paralel avem negocierile cu colegii de la PLUS pentru modalitatea de continuare a alianţei. Alianţa continuă cu siguranţă şi, când vom lua această decizie, vom şti ce se întâmplă mai departe. Alianţa va continua printr-un protocol care va fi adoptat de cele două partide. Alianţa USR-PLUS va avea un candidat unic pentru prezidenţiale. Nu e niciun dubiu aici”, a mai precizat liderul USR.

Candidații USR înscriși în cursa internă pentru alegerea candidatului la prezidențiale

Cei patru membri USR care s-au înscris în competiția pentru alegerea candidatului la prezidențiale sunt președintele USR Dan Barna, senatorul Mihai Goțiu și alți doi membri USR – Dumitru Stanca și Dragoș Dinulescu. Dumitru Stanca este cadru militar în rezervă și membru USR Ilfov, Dragoș Dinulescu este medic dentist și membru în Biroul Județean USR Prahova.

Campania internă pentru alegerea candidatului USR la alegerile prezidențiale se va desfășura în perioada 1-12 iulie.

Votul va avea loc la congresul USR care va reuni pe 13 iulie, la București, 500 de delegați din toată țara.


Citește și:

Ad placeholder

Patru clanuri din Craiova trec peste granița SUA mii de români, iar americanii au prins 4.190 doar în ultimii cinci ani! DIICOT și FBI au documentat cazuri în care oamenii sunt puși la cerșit, furat și prostituție ca să achite datoria către traficanți

Ce alegere! Ce antrenor din strainatate vrea Hagi in locul lui la Viitorul: "Da, recunosc"
PARTENERI - GSP.RO
Ce alegere! Ce antrenor din strainatate vrea Hagi in locul lui la Viitorul: "Da, recunosc"
Andreea Esca, un nou gest șocant. Ce face acum, după ce s-a vindecat. I-a uluit pe toți
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Andreea Esca, un nou gest șocant. Ce face acum, după ce s-a vindecat. I-a uluit pe toți
Horoscop 3 august 2020. Gemenii intră în conflicte cu cei din anturajul apropiat sau cu persoane necunoscute
HOROSCOP
Horoscop 3 august 2020. Gemenii intră în conflicte cu cei din anturajul apropiat sau cu persoane necunoscute
RECOMANDĂRI