De Mihai Niculescu,

Captura a fost găsită în containerele aflate în portul Kobe. „Este un record, în termeni de volum” pentru confiscare de cocaină în Japonia, a declarat un purtător de cuvânt al vamei nipone, potrivit AFP și Agerpres.

Astfel, a fost „detronat” recordul anterior, din luna august, când poliția a realizat o captură de 177 de kilograme de cocaină într-un alt port din prefectura Aichi (centrul arhipelagului nipon).

Drogurile găsite acum valorează opt miliarde de yeni, adică 66 de milioane de euro, relatează sursele citate.

Originea şi destinaţia finală a ultimei capturi nu se cunosc deocamdată şi ancheta este în curs de desfăşurare.

Autoritățile bănuiesc însă că traficații ar fi trimis transportul către portul Kobe din greşeală, au afirmat surse apropiate anchetei, citate de agenţia de presă niponă Kyodo.

Cocaina a fost găsită în containere maritime.

Creşterea consumului de canabis în rândul tinerilor japonezi este în creştere. Traficul de droguri este una dintre sursele de venit pentru yakuza (mafia niponnă).

Traficul şi consumul de stupefiante sunt foarte sever pedepsite în Japonia.

Sursa foto: EPA

Citeşte şi:

În mintea infractorului, partea a doua. Profilerul Poliției Române care îl analizează pe Gheorghe Dincă: “Este un coşmar când cel audiat nu ştie dacă spune adevărul sau dacă minte”

Copilul dispărut de trei zile din Constanța este căutat de scafandri voluntari în bazinul cu dejecții, pentru că ISU Dobrogea nu are echipament adecvat

Recomandările culturale ale săptămânii. Documentarul audio românesc despre libertatea simțită acum 30 de ani la Căderea Zidului Berlinului și ce înseamnă ea pentru noile generații

Ce faceau in castel Ilie Năstase si Albert de Monaco. Prințul mereu ii spunea: «Dacă află tata, ne omoară pe amândoi!»
GSP.RO

Ce faceau in castel Ilie Năstase si Albert de Monaco. Prințul mereu ii spunea: «Dacă află tata, ne omoară pe amândoi!»

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală
HOROSCOP

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală