Mergi direct la conținut »
Carrefour ar negocia preluarea hipermarketurilor Cora din România
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri

Carrefour ar negocia preluarea hipermarketurilor Cora din România

Lanțul francez de retail Carrefour ar negocia preluarea celor 11 hipermarketuri deținute de către Cora în România, scrie Ziarul Financiar. Cora neagă informația, afirmând că are o strategie de dezvoltare pe cinci ani, însă grupul a rămas mult în urma altor rețele.

De Daniel Ionașcu,

Carrefour a preluat anterior și lanțul Billa, iar preluarea Cora ar face ca aceasta să devină cel mai mare lanț de comerț alimentar, detronând grupul german Kaufland.

Carrefour România a consemnat în 2017 vânzări totale de 6,74 miliarde de lei și un profit net de 209,7 milioane de lei, având aproape 10 mii de angajați, potrivit informațiilor de pe site-ul Ministerului de Finanțe.

Romania Hypermarche, firma care operează magazinele Cora, a avut în 2017 o cifră de afaceri de 1,77 miliarde de lei și un profit net de 3,7 milioane de lei. Compania are aproape 4 mii de angajați.

Louis Delhaize, diferit de Ahold Delhaize

Lanțul de hipermarketuri Cora este deținut de către grupul franco-belgian Louis Delhaize.

Acesta din urmă este diferit de grupul Ahold Delhaize, care deține magazinele Mega Image.

Potrivit ZF, grupul franco-belgian a mai avut în trecut discuții și cu Kaufland pentru vânzarea unităților din România.

Kaufland face parte din grupul german Schwarz, care mai deține și lanțul de magazine Lidl.

Afaceri și retrageri

În ultimii ani mai multe companii din retail s-au retras din România. Auchan a preluat magazinele Real de la Metro, iar Carrefour a cumpărat Billa. De asemenea, Profi a fost cumpărat de către fondul Mid Europa Partners de la fondul polonez Enterprise Investors.

În toamna anului trecut, presa scria că Mega Image vrea să cumpere lanțul de magazine Zanfir din Vrancea și a cumpărat și magazinele Adivin 95 din Constanța. În 2015 a preluat magazinele NIC, iar în 2008 a cumpărat rețeaua La Fourmi.

Close
Închide
  Close