De Simona David,

Potrivit Bloomberg, acţiunile companiei Shenzhen Mindray Bio-Medical Electronics au crescut cu aproximativ 41% de la începutul anului, fiind stimulate de creşterea masivă a cererii pentru ventilatoare – aparatură necesară persoanelor infectate cu COVID-19 care au dificultăți de respirație.

Li Xiting, din Singapore, preşedinte al companiei şi cel mai bogat om din stat, s-a îmbogăţit cu alte 3,7 miliarde dolari de la începutul anului, în total, acesta având peste 12 miliarde de dolari.

Ceilalţi doi oameni din spatele companiei Shenzhen Mindray Bio-Medical Electronics sunt din Hong Kong.

Un alt miliardar care și-a sporit averea este Hu Xang, din Hong Kong, și unul dintre ceilalți doi oameni aflați la conducerea companiei care produce ventilatoare.

Hu Xang s-a îmbogățit cu aproape 3 miliarde dolari, ajungând la 10,35 miliarde de dolari.

Cel de-al treilea om de afaceri aflat la conducerea Shenzen Mindray Bio-Medical este Cheng Minghe, care a câştigat 660 de milioane de dolari; averea acestuia este, în prezent, de 2,27 miliarde de dolari.

Pandemia de coronavirus, pornită în decembrie 2019, în China, a dus la o penurie de echipamente medicale la nivel mondial, cele mai căutate fiind însă aceste ventilatoare necesare pacienților în stare critică.

PNL și PSD s-au unit în operațiunea de spălare a lui Gheorghe Flutur. Operașiunea psihologică de Suceava
Recomandări
PNL și PSD s-au unit în operațiunea de spălare a lui Gheorghe Flutur. Operașiunea psihologică de Suceava
 

Ford Motor şi General Motors și-au anunțat intenția de a contribui la producţie, dar Li Wenmei, membră a board-ului companiei Mindray, a atras atenţia că cererea la nivel global este de cel puţin 10 ori mai mare decât ceea ce se regăseşte în spitale la momentul actual.

Potrivit Bloomberg, până luna trecută, ventilatoarele Mindray nu aveau aprobare de la autorităţile americane (FDA), însă acestea au fost autorizate de urgenţă pe fondul cererii tot mai crescute pentru astfel de aparate.

Shenzen Mindray Bio-Medical fabrică 3.000 de ventilatoare pe lună, dar nu este singurul producător din China într-o astfel de situaţie.

Recent, FDA a aprobat de urgenţă ventilatoarele unui alt producător chinez. Este vorba despre Beijing Aeonmed.

Citeşte şi:

Logodnica lui Boris Johnson, însărcinată, a avut simptome de coronavirus

Everestul de acasă. Un britanic aflat în izolare vrea să urce 8.848 m pe scările dintre etaje

Persoanele carantinate în Mamaia au plecat acasă cu autocare ale Ministerului de Interne

O carte despre pandemie, respinsă în urmă cu 15 ani ca fiind “nerealistă”, a fost publicată zilele trecute, pe repede înainte

După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
GSP.RO
După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite
HOROSCOP
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite