Mergi direct la conținut »
cât costă grătarul de 1 mai-carne pe grătar
Ştiri Libertatea > Ştiri

Cât costă grătarul de 1 Mai? Meniul complet pentru o zi reușită în aer liber

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Miercuri, 18 aprilie 2018, 19:32

Ca în fiecare an, românii așteaptă cu nerăbdare ziua de 1 Mai. Se pare că și în 2018 ne vom bucura de o mini-vacanță de 4 zile, deoarece luni, 30 aprilie, a fost și ea declarată zi liberă. Iar dacă ne uităm pe prognoza meteo, vom constata că întregul weekend va fi însorit, un motiv în plus pentru măcar un picnic în familie. Dar cât ne costă grătarul de 1 Mai?

Atunci când ne hotărâm să facem un grătar, trebuie să luăm în calcul mai multe cheltuieli, în funcție de locația pentru care optăm. Există locuri special amenajate în București, unde puteți merge cu prietenii să petreceți de 1 Mai. Printre ele se numără Parcul Tineretului, Lacul Morii, Parcul Lumea Copiilor, Palatul Mogoșoaia, Pădurea Pustnicu și Parcul Bragadiru.

În cazul în care alegeți una dintre aceste locații, nu aveți nevoie decât de mâncare și băutură.

Cât costă grătarul de 1 Mai pentru o familie

La capitolul mâncare, micii sunt nelipsiți de pe grătarul de 1 Mai. Puteți cumpăra o caserolă de mici din vită și oaie, la prețul de 12 lei, alături de frigărui de porc, care pot costa în jur de 16 lei/kg. În plus, din meniul de 1 Mai nu poate lipsi cotletul de porc cu os, pe care îl puteți achiziționa cu cel mult 15 lei/kg.

Poți adăuga pe grătar și niște cârnați de porc. Pentru un kilogram de cârnați vei scoate din buzunar în jur de 15 lei.

Astfel, dacă ajungi să faci cumpărăturile de mai sus, vei plăti la casă circa 60 de lei.

Și ce merge alături de preparatele din carne? O salată proaspătă. Poți cumpăra o jumătate de kilogram de roșii cu circa 4 lei din hypermarketuri, castraveții costă 5 lei/bucată, în funcție de soi, iar ceapa verde se vinde, în general, cu 1 leu/legătura.

Un calcul estimativ arată că salata pentru grătarul de 1 Mai ar putea ajunge să coste aproximativ 10 lei.

Nu trebuie să uităm nici de pâine, pe care o poți cumpăra cu 1,5 lei/franzelă (vei avea nevoie de cel puțin două franzele), de condimente, muștar, ketchup sau de diferite sosuri, în funcție de gusturile fiecăruia.

Acum că am stabilit care este bugetul pentru mâncare, cât costă grătarul de 1 Mai când vine vorba despre băuturile alcoolice și răcoritoare pe care le vei consuma alături de familie? Se știe că micii merg perfect în combinație cu berea. Poți cumpăra 6 doze de bere cu alcool la 18 lei. Dacă mergi la grătar cu mașina, vei avea nevoie de bere fără alcool pentru șofer. O poți lua din cele mai multe magazine la prețul de 3 lei/doză.

Copiii cu siguranță o să își dorească să bea suc. Puteți cumpăra o sticlă de 1.5 l de suc natural de portocale fără acid la 5 lei sau o sticlă de suc cu acid la 2,5 l la prețul 6 lei. Desigur, costurile pot varia în funcție de sortimentul ales.

Nu uitați nici de apă. Cel mai bine este să cumpărați un bidon de 5 litri de apă plată, la 5 lei.

Bugetul pentru băuturi alcoolice și nonalcoolice pentru grătarul de 1 Mai poate ajunge la aproape 40 de lei, dacă vei cumpăra un bax de bere, o doză de bere fără alcool, o sticlă de suc natural de fructe, o sticlă de suc acidulat și un bidon de apă plată.

Nu trebuie să neglijați nici cumpărarea cărbunilor. Puteți alege fie un sac de 3 kilograme, la prețul de aproximativ 16 lei sau o pungă mai mică, de 2 kilograme, care costă în jur de 12-14 lei.

Așadar, vei scoate din buzunar circa 130 de lei, dacă lista ta de cumpărături cuprinde carne și preparate din carne, ingredientele pentru o salată, pâine, băuturi alcoolice și răcoritoare și cărbunii necesari pentru grătar.

Cât costă grătarul de 1 Mai, dacă nu aveți gata amenajat locul pentru grătar?

În cazul în care vreți să faceți grătarul acasă, în curte sau într-un loc special amenajat pentru grătare, dar în care trebuie să veniți cu propriul „echipament”, noi vă ajutăm să alegeți cele mai bune ustensile.

Cel mai important este grătarul, bineînțeles. Puteți alege un grătar portabil, din oțel inoxidabil, cu un diametru de 34.5 centimetri. Grătarul spațios este prevăzut cu capac cu încuietoare și sistem de ventilație a aerului, pentru controlarea temperaturii. Puteți achiziționa acest grătar la prețul de 280 de lei.

cât costă grătarul de 1 mai-grătar portabil negru

Cât costă grătarul de 1 Mai? Cumpără grătarul din imagine de aici.

Un alt model de grătar, mai ieftin, este cel fabricat din oțel emailat cu porțelan. Cu același diametru, de 34,5 centimetri, acest grătar este ușor de transportat și folosit, fiind rezistent și practic. Acest tip de grătar are un preț redus, de doar 47 de lei și este disponibil aici.

cât costă grătarul de 1 mai-grătar portabil cu 3 picioare

Cât costă grătarul de 1 Mai? Grătarul accesibil din poză este disponibil aici.

Pe lângă grătar, aveți nevoie de o umbrelă de soare, dar și de un set cu masă și scaune. Umbrela trebuie să fie una stabilă, amplă și rezistentă. Modelul de mai jos îndeplinește toate aceste cerințe și costă 222 de lei.

cât costă grătarul de 1 mai-umbrelă de soare portocalie

Cât costă grătarul? Comandă online umbrela de aici.

În cazul în care aveți nevoie și de un set de masă și scaune, noi vă recomandăm setul de mai jos. Acesta este potrivit pentru două persoane și costă 970 de lei.

cât costă grătarul de 1 mai-set scaune și masă

Cât costă grătarul de 1 Mai? Acest set clasic de masă și scaune este disponibil aici,

Și niciun grătar nu poate fi reușit fără o ladă frigorifică, în care să vă depozitați băuturile.

cât costă grătarul de 1 mai-ladă frigorifică gri

Cât costă grătarul de 1 Mai? Cumpără de aici lada frigorifică.

Modelul din imagine este unul compact, spațios, cu o capacitate de 24 de litri. Îl puteți achiziționa la prețul de 280 de lei.

Declarație de dragoste în direct pentru Alexa. Anamaria Prodan a recunoscut: "Laur știe!”
PARTENERI - GSP.RO
Declarație de dragoste în direct pentru Alexa. Anamaria Prodan a recunoscut: "Laur știe!”
Poveste de iubire între Sebastian Ghiță și Laura Codruța Kovesi?! Dezvăluirile care au zguduit scena politică
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Poveste de iubire între Sebastian Ghiță și Laura Codruța Kovesi?! Dezvăluirile care au zguduit scena politică
Horoscop 13 iulie 2020. Gemenii au capacitatea de a se concentra pe ce îi interesează
HOROSCOP
Horoscop 13 iulie 2020. Gemenii au capacitatea de a se concentra pe ce îi interesează
Parteneri
 
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close