Articol de Valentina Postelnicu, Luni, 09 iulie 2018, 13:43

Cataramă, despre excluderea din PNL: Este nulă, Organizația Sectorului 2 trebuie să ia decizia, a declarat pentru LIBERTATEA prim-vicepreședintele PNL Sector 2, el arătând că Ludovic Orban a ajuns să sancționeze libertatea de opinie din interiorul partidului. În plus, spune Cataramă, nu a fost convocat pentru a i se aduce la cunoștință această sancțiune, ceea ce contravine, din nou, Statutului partidului. 
”În mod normal, conform Statutului PNL, pot fi sancționat de organizația din care fac parte, adică filiala Sector 2. Orice sancțiune se ia cu convocarea prealabilă a celui luat în discuție, iar eu nu am fost convocat. Am aflat în acest moment, dacă Biroul Executiv a luat această decizie, este nulă”, a spus Viorel Cataramă.
El a precizat că decizia din ședința conducerii PNL este mai mult o recomandare către PNL Sector 2. ”Vom vedea la sectorul 2 ce decizie se va lua”, a adăugat el.
Cataramă a menționat că, prin această decizie, Ludovic Orban încălcă a tot ceea ce a spus, privind susținerea libertății de opinie. ”A spus că nu sancționează opiniile, nu am încălcat statutul, ci am semnalat anumite greșeli care s-au făcut și care au dus partidul al un scor mai puțin confortabil”, a mai spus Cataramă.
Conducerea PNL a decis excluderea din partid a lui Viorel Cataramă, la propunerea liderului Ludovic Orban. De asemenea, Ionel Bogdan, președintele filialei Maramureș este propus pentru sancționarea cu avertisment, în urma declarațiilor din ultima perioadă. Orban a cerut excluderea lui Cataramă pentru atacurile la adresa partidului.