Mergi direct la conținut »
Câteva sute de persoane au protestat din nou, joi seara, faţă de proiectele de ordonanţă vizând graţierea
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Câteva sute de persoane au protestat din nou, joi seara, faţă de proiectele de ordonanţă vizând graţierea

Sute de persoane au protestat, joi seară, la Timişoara, Braşov, Sibiu, Iaşi şi Ploieşti, faţă de proiectele de ordonanţă ale Guvernului vizând graţierea şi modificările Codului penal.

După ce miercuri seara câteva mii de români s-au mobilizat pe site-urile de socializare și au protestat în marile orașe ale țării, joi seara, câteva sute au revenit în piețele din Timișoara, Brașov, Sibiu, Iași și Ploiești.

Duminică sunt anunţate proteste pe aceeaşi temă în mai multe oraşe din ţară, între care Bucureşti, Cluj-Napoca, Braşov, Sibiu.

Proiectul OUG promovat de Ministerul Justiţiei prevede graţierea integrală a pedepselor de până la 5 ani precum şi jumătate din pedeapsa femeilor gravide, a celor care au în întreţinere copii sub cinci ani, a celor cu vârste de peste 60 de ani, precum şi a celor cu boli incurabile în faze terminale. Prevederile nu se aplică recidiviştilor, nici celor care s-au sustras executării pedepsei şi nici celor care comit infracţiuni după data de 18 ianuarie 2017. Proiectul prevede că OUG intră în vigoare în 18 februarie 2017.

Close
Închide
  Close