Mergi direct la conținut »
O elevă cu media 9.86 la Bacalaureat, la un pas să rateze înscrierea la facultate din cauza unui manual pierdut!
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > O elevă cu media 9.86 la Bacalaureat, la un pas să rateze înscrierea la facultate din cauza unui manual pierdut!

O elevă cu media 9.86 la Bacalaureat, la un pas să rateze înscrierea la facultate din cauza unui manual pierdut!

Alice Mihaela Brânză, absolventă a Colegiului I.L. Caragiale din Ploiești, a promovat examenul de Bacalaureat cu medie foarte mare, însă a fost la un pas să rateze înscrierea la facultate pentru că a pierdut un manual!

De Dana Aramă,

Conducerea liceului a refuzat să îi elibereze elevei diploma de Bacalaureat și foaia matricolă, până când aceasta nu va preda manualul de informatică.

Alice Mihaela Brânză susţine că a discutat cu directorul liceului, pentru a-l convinge să-i elibereze actele de studii, dar a primit un refuz.

Ea susţine că toate manualele pentru ultimul an de liceu le-a primit la finalul clasei a XI-a. Pentru că nu au încăput în rucsac, a lăsat în dulap, la şcoală trei dintre cărţi.

Când a revenit la cursuri, în toamnă, nu a mai găsit manualele în dulap. A reuşit să facă rost de două dintre cele trei cărţi pierdute, dar nu şi de manualul de informatică. S-a oferit să achite contravaloarea manualului pierdut, însă directorul școlii nu a acceptat, scrie Adevărul.

Soluția: o copie xerox a manualului

De cealaltă parte, conducerea liceului a transmis că o soluție, dacă eleva nu găsește manualul, este să aducă o copie xerox a cărții școlare.

„Se poate duce la orice elev de clasa a XI-a, să-l ceară cu împrumut o jumătate de oră şi să-l tragă la Xerox. Copilul acesta ştia că trebuie să predea manualele din 15 mai. Două luni sunt. Ea zice că dirigintele i-a spus că poate să dea banii pe manuale. Din 291 cât are seria de clasa a XII-a numai ea ştia că poate să dea banii. Nu este voie. Ministerul ne interzice să strângem bani de la copii. Nu putem să strângem acei bani, nu avem unde să-I băgăm, nu avem articol bugetar. În momentul în care termini treaba într-o şcoală trebuie să semnezi o fişă de lichidare”, a declarat Carmen Băjenaru, directorul Colegiului I.L.Caragiale din Ploieşti, pentru Adevărul.

Un român n-a știut că a câștigat 3,7 milioane de euro la loto! Cum a aflat întâmplător, după trei săptămâni
Recomandări

Un român n-a știut că a câștigat 3,7 milioane de euro la loto! Cum a aflat întâmplător, după trei săptămâni

Eleva a reușit până la urmă să găsească soluția salvatoare, la un centru xerox din Ploiești, care avea în baza de date toate manualele de liceu.

Ministerul Educației: „Elevei i-au fost eliberate actele de studii”

Ministerul Educației a transmis, vineri, într-un comunicat, că a luat legătura cu conducerea liceului și că elevei i-au fost eliberate acetele de studii.

„Având în vedere situația elevei de la Colegiul Național „I.L. Caragiale” din Ploiești care a obținut media 9,86 la examenul național de Bacalaureat și care a întâmpinat dificultăți în eliberarea diplomei și foii matricole, ministrul Ecaterina Andronescu a contactat conducerea unității de învățământ pentru a solicita detalii. Cu acest prilej, direcțiunea școlii a oferit asigurări că, la momentul actual, elevei i-au fost eliberate actele de studii și că pe viitor astfel de disfuncționalități vor fi evitate”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Foto: Adevărul


Citește și:

VIDEO | Ciclonul din Grecia ajunge în România, dar nu constituie niciun pericol. Explicațiile meteorologului Dinu Mărășoiu, la „Adriana Nedelea LA FIX”

Close
Închide
  Close