MENIU CAUTĂ

Ce a scris pe Facebook adolescentul care a provocat accidentul mortal din Craiova. Băiatul spunea că regretă faptele și că o iubea pe Andreea

Distribuie

Adolescentul din Craiova care a provocat accidentul groaznic în care iubita sa de 18 ani și-a pierdut viața, iar alți doi prieteni au fost răniți a postat pe Facebook, imediat după ieșirea din spital, că regretă că s-a urcat băut la volan și fără să aibă permis. Băiatul mai scria că o iubea pe Andreea Denisa Olaru, însă la scurt timp a șters postarea respectivă. Adolescentul provine dintr-o familie cu puternice convingeri religioase și este unul dintre cei mai buni elevi din clasa sa.

Autorul accidentului din Craiova în urma căruia o adolescentă de 18 ani, iubita sa, și-a pierdut viața și alți doi tineri au fost răniți a postat pe Facebook, la puțin timp după ce a plecat din spital că îi pare rău că s-a urcat la volanul unui autoturism, deși nu avea permis de conducere și se mai afla și sub influența băuturilor alcoolice.

Matei U. susținea, în postarea pe care a șters-o la câteva minute după ce a făcut-o publică, faptul că o iubea pe Andreea Denisa Olaru (18 ani), tânăra moartă în accident.

La puțin timp după aceea, Matei a fost dus la sediul Poliției doljene pentru audieri, iar la finalul acestora a fost reținut pentru 24 de ore.

Postarea lui Matei Uncheașu a creat o mulțime de reacții negative la adresa sa, venite în special din partea prietenilor Andreei Denisa (Deea) Olaru, care activa într-o trupă de dans free style.

„Postez asta ca să mă asigur că nu vei mai putea șterge nimic, să nu mai fie decizia ta dacă vede lumea sau nu, dacă judecă lumea sau nu, pentru că nu e drept. Nu te mai ascunde și acceptă-ți greșelile colosale, măcar arată că ești capabil de atâta lucru. (…) Trist este faptul că în superficialitatea ta, nu realizezi că ai curmat o viață, mai bine spus, nu realizezi gravitatea faptelor tale. Cu ce crezi ca ajută să îți prezinți infinita și inegalabila iubire pe facebook? Planuri pe viitor? La 16 ani? Tu nici nu ai realizat că a te urca beat la volan și nici să nu mai zic de faptul că nu aveai permis, ar putea duce la o tragedie”,  a fost mesajul unuia dintre membrii trupei Motion, coleg de trupă cu Deea.

A scăpat cu câteva zgârieturi

Imediat după producerea accidentului, în noaptea de luni spre marți, în jurul orei 3.00, la fața locului au ajuns un echipaj SMURD și o unitate de terapie intensivă, care au acordat îngrijiri medicale mai multor persoane.

„La fața locului, s-a găsit o tânără în stop cardio-respirator, era scoasă din mașină, s-au efectuat manevre de resuscitare la fața locului, însă s-a declarat decesul la locul accidentului. La UPU Dolj au fost transportate trei persoane de sex masculin, după investigațiile necesare, două dintre ele au rămas internate”, a declarat Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Craiova.

Marți, în jurul prânzului, Matei Uncheașu a părăsit unitatea medicală, el fiind audiat mai multe ore de ofițerii Biroului Poliției Rutiere Craiova. După declarații, oamenii legii au decis reținerea adolescentului, el fiind acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Unul dintre cei mai buni elevi și familie cu puternice convingeri religioase

Vestea tragediei provocate de Matei Uncheșelu a surprins pe multă lume, mai ales că acesta provine dintr-o familie cu puternice convingeri religioase, părinții săi făcând parte din Biserica Adventistă.

De asemenea, tânărul este unul dintre cei mai buni elevi din clasa sa, el studiind la Colegiul Național „Carol I”, una dintre cele mai bune unități de învățământ din Craiova.

În noaptea de luni spre marți, Matei U. a luat mașina părinților fără știrea acestora, deși nu avea permis de conducere și era sub influența băuturilor alcoolice. Alături de el, au fost prietena sa Denisa Olaru și alți doi prieteni, ambii minori, care au fost răniți.

Accidentul s-a produs după ce adolescentul a pierdut controlul asupra volanului, iar mașina s-a răsturnat.

Citește și: Documentul oficial care confirmă informațiile publicate de Libertatea: Cocaină cu paracetamol la peste 200 de euro gramul, vândute clienţilor din dosarul „Stupefiante pentru VIP-uri”

Citește mai multe despre probleme pe Libertatea.

Comentarii