Mergi direct la conținut »
Ştiri Libertatea > Ştiri

Ce face Joseph McClain, baschetbalistul american rănit de un interlop brăilean acum un an: ”Dragostea e mai puternică decât ura. LOVE > hate”. Dasaev a compărut la proces pe 16 septembrie

Anul trecut, baschetbaliștii americani ai clubului Cuza Sport Brăila, azi desființat, Joseph McClain și Darrel Bowie au fost victimele unui interlop local, Daniel Husein, cunoscut sub porecla de ”Dasaev”.  

De Mihai Toma,

După atacul de pe 15 septembrie 2018, McClain s-a ales cu un plămân perforat, în timp ce Bowie a suferit mai multe plăgi înjunghiate la nivelul toracelui și a feței.

McClain a fost internat la spitalul din Brăila, în timp ce Darrel s-a întors pe semnătură în SUA, via Spitalul Floreasca din Capitală.

Din cauza afecțiunii suferite la plămâni, Joseph a fost nevoit să mai aștepte câteva luni până la plecarea înapoi peste ocean.

La un an de la acest eveniment trist, baschet.ro a luat legătura cu McClain.

”Mă simt mai bine acum. Sunt acasă, în Philadelphia. Din păcate, din cauza acelui eveniment, mai multe echipe din Europa evită să mă semneze întrucât s-a dus vorba că eu și colegii mei am fost personajele negative în acel scandal

Joseph McClain, baschetbalist american

Dasaev i-a distrus! Cuza Sport Brăila, echipa la care au jucat baschetbaliștii americani înjunghiați într-un club de noapte, s-a desființat. Ajunseseră să piardă și la 119 puncte diferență

”Am avut câteva oferte interesante, dar mereu au existat dubii cu privirea la sănătate și personalitatea mea”, a adăugat americanul de 25 de ani.

”Nu-l urăsc pe Dasaev. Chiar am lansat o linie vestimentară ”LOVE > hate”

”După tot ce s-a întâmplat, aveam o alegere de făcut. Puteam să îl urăsc pentru tot ceea ce mi-a făcut și să las acel lucru să mă afecteze negativ pentru tot restul vieții mele. Dar am ales să fiu optimist. Am început o linie de vestimentație „LOVE > hate”. Dragostea e mai puternică decât ura. Adică dragostea pe care o am pentru mine, pe care am primit-o de la familia și din partea oamenilor din România este mai puternică decât ura pe care a avut-o el față de mine și față de colegii mei. El care a vrut să ne ucidă sau să ne rănească fără vreun motiv anume”, a spus, emoționant, sportivul.

VIDEO | Cele 8 minute și 46 de secunde care au declanșat revolta în SUA: Cum a fost ucis George Floyd în custodia poliției din Minneapolis
Recomandări
VIDEO | Cele 8 minute și 46 de secunde care au declanșat revolta în SUA: Cum a fost ucis George Floyd în custodia poliției din Minneapolis
 

Vorbesc cel puțin o dată pe săptămână cu foștii colegi. Sunt ca și frații mei. Mi-am făcut foarte mulți prieteni în România și am avut strânse legături cu comunitatea dintr-o biserică locală. Mi-a fost foarte greu să accept sau să înțeleg ce am pățit în Brăila. Din punct de vedere sportiv, mă aflam în cea mai bună formă fizică și baschetbalistică din carieră. Eram într-o formă de top și mă îmbunătățeam zilnic. Toate acestea mi-au fost luate fără niciun motiv și a fost extrem de frustrant. Dar îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că sunt viu, sănătos și pentru oportunitățile care vor veni.

Joseph McClain

Născut la Philadelphia, statul Pennsylvania,  pe 12 august, Mc Clain și-a început cariera la Esperanza Academy, iar în tinerețe a mai jucat fotbal, dar și baseball. Are 90kg și 194 cm. Vorbește engleză și spaniolă și are dublă cetățenie, americană și liberiană. Face parte din Biserica Misionară Baptistă. În Europa a evoluat în Bosnia Herțegovina (KK Radnički Goražde) și România. A jucat pentru naționala Liberiei, iar la Colegiul Bluefield din Delaware a evoluat sub comanda foștilor jucători din NBA Richard Morgan și Keith Jennings.

Tatăl e în cămin, nu l-a văzut de trei luni, iar acum nu-i mai răspunde la telefon
Recomandări
Tatăl e în cămin, nu l-a văzut de trei luni, iar acum nu-i mai răspunde la telefon
 

Dasaev e în arest la domiciliu

Pe 19 iulie, Daniel Gabriel Husein, zis Dasaev, individul care i-a înjunghiat pe baschetbaliști americani într-un club de noapte din Brăila, a fost eliberat din arest și plasat în arest la domiciliu până la finalul procesului.

Principalul inculpat în cazul petrecut în septembrie 2018 a solicitat înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu, iar magistrații Curții de Apel Galați i-au admis cererea.

Pe 16 septembrie, la Tribunalul Brăila, a avut loc primul termen al procesului în care Dasaev e acuzat de tentativă de omor.

Close
Închide
  Close