De Mihai Niculescu,

Mai exact, dacă va deveni lege, fiecare firmă de taximetrie care operează pe raza Capitalei va trebui să aibă în parcul auto minimum o mașină adaptată astfel ca în interior să încapă, în condiții de siguranță, o persoană aflată în scaun rulant.

Proiectul aferent este pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), arată Mediafax.

Nerespectarea acesteo obligaţii de către operatori este sancţionată cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei, evident, numai dacă hotărârea va fi adoptată în această formă.

„Asigurarea accesibilităţii reprezintă prima condiţie pentru a putea realiza incluziunea efectivă a persoanei cu dizabilităţi în societate. În acord cu dispoziţiile art. 50 din Constituţia României, persoanele cu handicap se bucură de protecţie specială”, se arată în proiectul de hotărâre.

Citeşte şi:

”Calculul punctajului a fost viciat”. Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie să câștige turcii cu un punct distanță, în loc să-i bată Astra la șapte puncte

Avertisment din Africa de la un scoțian, mare antrenor de atletism: România trebuie să-și recreeze cultura sportului ca să reușească! ”Cultura unui domeniu, că e sport, sunt afaceri, orice, creează motivație pentru generații întregi”

Roxana Mărăcineanu, ministrul francez al Sporturilor, a fost insultată și stropită cu apă de suporteri, la un meci de fotbal

Simona Halep, despre retragerea din tenis: "Sincer, chiar am vorbit cu fratele meu despre asta"
GSP.RO

Simona Halep, despre retragerea din tenis: "Sincer, chiar am vorbit cu fratele meu despre asta"

Horoscop 25 ianuarie 2020. Vărsătorii au parte de o zi specială
HOROSCOP

Horoscop 25 ianuarie 2020. Vărsătorii au parte de o zi specială