Potrivit rechizitoriului, între 2016 și 2019, „Mr. Bond”, un controversat rapper din Lienz, a produs CD-uri care conțineau melodii cu melodii caracterizate de antisemitism. Le vindea prin intermediul internetului.

Într-un cântec aflat pe albumul intitulat „Mein Kampf Mixtape Vol 1488 Chapter II”, rapperul spune că își dorește un „Al Patrulea Reich” și vorbește de persoane care merită să fie „împinse în cuptor”.

Acuzarea a declarat ca rapperul a produs câteva zeci de cântece cu mesaje de ură, îndreptate nu doar împotriva evreilor, ci și împotriva persoanelor de culoare, gay și musulmani.

În februarie 2021, urmărind un cont PayPal, poliția austriacă a reușit să dea de urma lui „Mr. Bond” și să-l aresteze.

Pe lângă diverse suporturi de date și e-mailuri incriminatoare, anchetatorii au găsit și literatură nazistă, steaguri cu simboluri interzise și arme. 

Circa 28.000 de euro în Bitcoini primise rapperul de la susținători din SUA, Canada, Germania și nordul Europei. Cântecele sale erau ascultate de fani fideli ai scenei internaționale de extremă dreaptă.

„Adolf al nostru”, în loc de „Tatăl Nostru”

Bărbatul a lansat chiar și un videoclip în care îi aduce un omagiu lui Brenton Tarrant, atacatorul de la cele două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă. 51 de oameni nevinovați au murit în teribilul masacru al musulmanilor comis de un autodeclarat adept al „supremației albilor”. „Mr. Bond” ar fi tradus chiar „manifestul” criminalului, în limba germană. 

Presa austriacă scrie că Stephan Balliet, autorul atentatului antisemit de la o sinagogă din Halle, Germania, în care au murit doi oameni, este fan „Mr. Bond”. Într-un videoclip de la locul crimelor, din mașina trăgătorului, condamnat la închisoare pe viață, răsunau versurile unei piese a rapperului austriac.

Ulterior, potrivit rechizitoriului procurorilor, „Mr. Bond” a scris, pe o rețea de chat: „Ce eșec masiv! Tipul a împușcat doar doi germani, niciun musulman sau ceva de genul acesta”.

Acuzațiile pe numele lui „Mr. Bond” se referă la perioada dintre 2016 și 2019, dar, potrivit unui ofițer care a fost audiat ca martor, acuzatul avea idei de extremă dreapta cu mult înainte. În 2013, a rescris „Tatăl Nostru” ca „Adolf al nostru”.

Pledează vinovat: „Am fost orbit. Îmi pare rău, am greșit”

Marți, rapperul a pledat vinovat: „Abia în timpul detenției de 14 luni mi-am dat seama că am făcut totul greșit. Am fost orbit și abia acum îmi dau seama de amploarea nefastă acțiunilor mele. Îmi pare rău”. El riscă 20 de ani de pușcărie.

Pe lângă muzicianul radical, este judecat și fratele său, acuzat că a contribuit la răspândirea cântecelor prin intermediu unui site web.

Legea austriacă de prohibiţie a nazismului este definită în termeni riguroşi. Ea incriminează înfiinţarea şi sprijinirea grupărilor neonaziste, propaganda specifică şi infracţiunile violente.

Urmărește-ne pe Google News