Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Ce povestesc martorii care au văzut mașina intrând în pietoni în Toronto

Ce povestesc martorii care au văzut mașina intrând în pietoni în Toronto

O camionetă albă a lovit mai mulți pietoni pe o stradă aglomerată, la nord de centrul orașului Toronto, Canada, a anunțat poliția din Toronto. Un suspect se află în custodie și camioneta, care se pare că a fost închiriată, a fost localizată, scrie CNN.

Stephen Powell, șeful pompierilor din Toronto Fire, a confirmat că sunt mai multe victime.

Incidentul a avut loc în zona North York, la intersecția dintre străzile Yonge și Finch Avenue, a spus poliția. Yonge Street este una dintre principalele artere din Toronto. Metrou a fost suspendat în zona incidentului.

Paramedicii sunt pe stradă și oferă prim-ajutor mai multor pacienți. Gravitatea rănilor nu este cunoscută deocamdată.

Un martor care nu a fost identificat a povestit că a văzut mașina cu trecea cu viteză pe trotuar și lovea oameni, hidranți și cutii poștale. „Am fost martor la cel puțin șase, șapte persoane care au lovite și le-am văzut zburând în aer, ca și cum au fost ucise, pe stradă”, a spus el.

Acesta descrie scena ca ruptă dintr-un film.

Cam Clark, o femeie care a fost martor la invident a povestit cât de repede o după-amiaza idilică a fost distrusă de țipetele mulțimii. „Toată lumea se desfăta la soare și dintr-o dată am văzut o mașină venind în viteză dinspre sud, pe trotuar și oameni căzând la pământ”, a spus ea. „Era o fată lângă mine, la nici 10 metri și am văzut cum a dat peste ea. Sunt sigură că a murit. Șoferul continua să meargă și vedeam oamenii cum zburau în toate direcțiile”, mai povestește Cam.

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român. Cine i-a luat locul
Recomandări

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român. Cine i-a luat locul

„Pe trotuar era un bărbat, iar unul dintre picioarele lui era complet spulberat, nimic nu-i mai rămăsese din picior. Au fost oameni care au rămas pur și simplu nemișcați, nu puteau face nimic, iar alții țipau”, a mai povestit aceasta pentru Toronto CityNews.

Nick Sanka, un alt martor a povestit pentru Global News că era într-un Starbucks de pe stradă când a văzut un camion „care trecea pe trotuar. „M-am ridicat și când am venit aici, am văzut pe cineva plin de sânge…”

Sanka a spus că vanul „circula cu siguranță cu mare viteza” și că șoferul pare să fie în control. „Părea că are control asupra a ceea ce făcea … Conducea direct prin mulțime și chiar a reușit să facă o întoarcere perfectă după un colț”, a mai spus acesta.

Numai pile la ISU Dolj! Ce a făcut nora unui colonel pentru a fi scăpată de restructurări
Recomandări

Numai pile la ISU Dolj! Ce a făcut nora unui colonel pentru a fi scăpată de restructurări

Un martor ocular, Raj Irshad, a declarat pentru CNN că a văzut mai multe cadavre așezate pe pământ.

Irshad lucrează la o stație de benzină din Esso, aflată în apropiere, la aproximativ un bloc de locul în care a intrat duba pe trotuar.

El spune că nu a văzut ciocnirea inițială, dar a văzut urmarea. De asemenea, a văzut mai multe mașini ale echipelor de intervenție trecând prin fața benzinăriei sale.

Un martor a declarat pentru CTV că a ieșit la o țigară când a văzut că mașina lovind un om care mergea prin intersecție. „Și apoi a izbucnit iadul, toată lumea era înebunită”, a spus el. Potrivit acestuia mașina mergea cu o viteză de 60 la 70 de kilometri pe oră.

Un alt martor este Mark Dukes, care lucrează în clădirea Procter & Gamble de pe Yonge Street și Poyntz Avenue din Toronto. El a spus pentru CNN că a auzit sirene în afara biroului său și a privit din fereastră, unde a văzut o camionetă înconjurată de ofițeri de poliție. „La început era un număr foarte mare de polițiști, dar acum numărul lor a scăzut”, a spus el.


Citește și: Analiză BBC: Kim Jong-un, schimbare de imagine înaintea întâlnirii cu Coreea de Sud și Trump


 

Close
Închide
  Close