Mergi direct la conținut »
Ce se întâmplă cu biletele RATB și cartelele de metrou după implementarea tichetului unic Galerie foto
1imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Ce se întâmplă cu biletele RATB și cartelele de metrou după implementarea tichetului unic

Reprezentanții Metrorex au anunțat ce se întâmplă cu biletele RATB și cartelele de metrou după implementarea tichetului unic. Titlurile de călătorie existente vor fi în continuare valabile și după introducerea biletului unic.

Costul biletului unic este alcătuit din costul biletului RATB, în valoare de 1,30 lei, costul biletului Metrorex în valoare de 2,50 lei, la care se adaugă costul cardului și cheltuielile cu mentenanța, se arată într-un comunicat al Metrorex.

Biletul unic Metrorex — RATB reprezintă o facilitate pentru călătorii care utilizează mai mult de două mijloace de transport ale celor doi operatori”, se menționează în comunicat.

Oficialii Metrorex au explicat că proiectul Ministerului Transporturilor privind introducerea în oferta Metrorex a titlurilor comune de călătorie cu RATB a fost publicat pe 29 noiembrie pe site-ul Ministerului Transporturilor.

La solicitarea societății civile, reprezentanți din Ministerul Transporturilor organizează, joi, o ședință publică penru a dezbate proiectul referitor la implementarea tichetului unic. Potrivit organizatorilor, pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse: prezentarea proiectului de act normativ și discutarea observațiilor și propunerilor referitoare la acest proiect.

Proiectul prevede că Metrorex va introduce biletul unic 60 minute, în valoare de 5 lei, și biletul cu 10 călătorii de câte 60 minute pentru fiecare călătorie valabile pe liniile urbane RATB și Metrorex, al cărui preț va fi de 34 de lei. De asemenea, va fi disponibil și abonamentul de o zi valabil pe liniile urbane RATB și Metrorex, care va fi pus în vânzare la prețul de 17 lei, se arată în proiect.

Putem merge la mare? Avem voie să părăsim localitatea pentru o săptămână sau mai mult? Poliția răspunde la alte 5 întrebări importante legate de starea de alertă
Recomandări

Putem merge la mare? Avem voie să părăsim localitatea pentru o săptămână sau mai mult? Poliția răspunde la alte 5 întrebări importante legate de starea de alertă

 

Biletele unice vor putea fi încărcate prin sistem contactless ultralight și vor putea fi validate atât la porțile de acces din metrou, cât și la aparatele din mijloacele de transport de suprafață.

Introducerea noilor titluri de călătorie a fost prevăzută prin Acordul de principiu privind oferta tarifară integrată pentru sistemul de transport public din municipiul București semnat de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și de ministrul Transporturilor, Felix Stroe, în data de 29 noiembrie 2017.


Citește și VIDEO/Primul premiul al serii la Galei: Simona Halep e ”Woman Elle”. Vezi ce a spus pe scenă!


 

Close
Închide
  Close