De Livia Ispas,

Numărul infecțiilor din spitale a crescut și pentru că au fost multe nereguli la anchetele epidemiologice. Au fost situații în care pacienți asimptomatici despre care nu se știa că sunt infectați pentru că nu fuseseră testați au fost puși împreună cu pacienți fără COVID-19. La acești pacienți, medicii au intrat fără echipament special de protecție, adică mască, ochelari de protecție, combinezon.

Vă prezentăm spitalele care au medici și asistenți medicali infectați cu coronavirus de la pacienți pe care îi tratau.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava

La Suceava este cel mai mare focar de coronavirus din România, cu peste 170 de medici și pacienți infectați.

Din cei 233 de medici ai Spitalului Județean Suceava, 34 au COVID-19 și sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase Suceava. Ceilalți 199 de medici ai spitalului sunt în izolare la domiciliu pentru 14 zile.

De asemenea, 49 de asistenți medicali și infirmieri au COVID-19 și sunt internați în Spitalul de Boli Infecțioase Suceava.

Echipa Ministerului Sănătății condusă de secretarul de stat Nelu Tătaru a găsit, în urma controlului început marți 24 martie, numeroase nereguli manageriale și în desfășurarea anchetelor epidemiologice.

Managerul Spitalului Județean Suceava, Vasile Rîmbu, a fost suspendat din funcție, directorul medical a fost demis.

Spitalul a fost închis până joi, pentru dezinfecție și după redeschidere va primi doar cazurile infectate cu noul coronavirus.

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”
Recomandări

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”

 

Pacienții cu COVID-19 au fost mutați în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava, care se află într-o clădire separată. Pacienții care nu au COVID-19 și nu reprezintă urgențe au fost trimiși în izolare la domiciliu, unde vor continua tratamentul sub supravegherea medicului de familie.

Un medic de la Spitalul Județean crede că Suceava va deveni ”Lombardia României” și că trimiterea acasă sau în alte spitale a pacienților, fără teste, va extinde epidemia și va bloca alte două spitale din Moldova, cele de la Fălticeni și Rădăuți.

Un alt medic de la Spitalul din Suceava susține că nu au existat măști timp de o săptămână, iar când au primit în sfârșit, s-au trezit cu niște „cârpe” subțiri, care se rupeau la cea mai mică bruscare.
Citeşte întreaga ştire: Cum s-au infectat 92 de medici în Spitalul Suceava: ”N-am avut măști o săptămână și apoi ni s-au adus măști subțiri. Pe stradă am văzut mai bune”

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!
Recomandări

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!

 

Spitalul de Psihiatrie ”Alexandru Obregia” din București

55 de cadre medicale din Spitalul de Psihiatrie ”Alexandru Obregia au fost trimise în izolare la domiciliu, după ce, pe 25 martie, a fost confirmat un pacient infectat cu coronavirus.

Cadrele medicale nu au simptome specifice infecției, dar vor sta în izolare 14 zile, conform procedurilor, iar dacă vor avea simptome, vor fi testate pentru COVID-19,au declarat, pentru Libertatea, surse din spital.

Pacientul fusese internat pe 19 martie, fără a avea simptome de coronavirus. Ulterior, când a făcut febră, a fost testat, iar rezultatul primit pe 25 martie a confirmat infecția cu COVID-19.

Spitalul de Arși din București

28 de cadre medicale de la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri din București sunt în izolare la domiciliu din 24 martie, când un pacient a fost confirmat cu COVID-19.

Suceava este noul Colectiv: manageri de spital susținuți politic, achiziții cu firme de casă, o clinică nouă ce stă nedeschisă la Fălticeni și minciuni despre COVID-19
Recomandări

Suceava este noul Colectiv: manageri de spital susținuți politic, achiziții cu firme de casă, o clinică nouă ce stă nedeschisă la Fălticeni și minciuni despre COVID-19

 

De asemenea, au fost izolați și 3 pacienți identificați ca fiind contacți indirecți ai pacientului cu COVID-19, aceștia urmând să fie testați.

Pacientul, în vârstă de 43 de ani, fusese transferat în noaptea de 20 spre 21 martie de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava.

Pacientul nu fusese testat pentru COVID-19 la Suceava, iar pe 22 martie și 23 martie a supus unor intervenții chirurgicale în Spitalul de Arși București.

Deși pacientul a fost adus pe 20 martie, de la un spital este focar de infecție cu COVID-19, el a fost testat abia pe 23 martie, la Spitalul de Arși.

Rezultat primit de spital pe 24 martie a confirmat infectarea pacientului cu COVID-19. După ancheta epidemiologică au fost depistate 31 de persoane care au intrat în contact cu pacientul infectat, 28 dintre acestea fiind cadre medicale.

Spitalul Militar de Urgență din Focșani

Două cadre medicale de la Spitalul Militar de Urgență “Dr. Alexandru Popescu” din Focșani au fost confirmate pe 24 martie cu COVID-19.

Spitalul Militar din Focșani a fost închis de pe 25 martie, pentru 48 de ore. În cele două zile, în spital va fi făcută dezinfecție pentru limitarea răspândirii infecției, cu excepția Centrului de Primiri Urgențe.

Toți pacienții au fost externați și ancheta epidemiologică va stabili cu cine au intrat cele 2 cadre medicale în contact. Toți cei care au intrat în contact cu cei infectați vor sta în izolare la domiciliu, iar cei care au simptome vor fi testați pentru COVID-19.

Spitalul de Urgență Floreasca din București

Pe 23 martie, 7 medici și 23 de asistenți medicali și personal auxiliar de la Spitalul de Urgență Floreasca au intrat în izolare la domiciliu, după ce, în aceeași zi, un pacient a mers la Unitatea de Primiri Urgente pentru o altă afecțiune.

În urma investigațiilor, au existat suspiciuni că este infectat cu virusul COVID-19, iar testul a ieșit pozitiv. Pacientul a fost transferat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din București.

Activitatea spitalului nu a fost afectată în urma depistării pacientului cu COVID-19.

Spitalul ”Dimitrie Gerota” din București

Primul spital care a anunțat că are cazuri de pacienți și medici infectați cu coronavirus este Spitalul ”Dimitrie Gerota” din București, al Ministerului Afacerilor Interne.

Cadrele medicale, inclusiv managerul Spitalului Gerota și alți pacienți s-au infectat de la un fost director în Poliția Capitalei, care acum este angajat la ADP Sector 4.

Fostul ofițer MAI era internat pentru alte boli și mințise la internare că nu a călătorit în zone de risc, deși revenise din Israel, pe 26 februarie, ziua în care în România era confirm primul caz de coronavirus, în județul Gorj.  Fostul ofițer MAI a fost confirmat pe 9 martie cu coronavirus.

Spitalul a fost închis, cadrele medicale și toate persoanele care au fost în contact cu fostul ofițer MAI au intrat în carantină sau în izolare la domiciliu.

Bărbatul i-a infectat și pe fiul, nora însărcinată și pe nepotul său în vârstă de 3 ani. De la fiul și nora fostului ofițer MAI s-au infectat cu COVID-19 colegi de serviciu.

Până miercuri 25 martie, în România au fost confirmate 906 cazuri de coronavirus și 14 decese. Primul caz de coronavirus în România a fost confirmat pe 26 februarie, la o persoană din Gorj.

Citeşte şi:

Soluția nu e retragerea medicilor: ne apropiem de momentul în care personalul infectat, dar fără simptome, va rămâne să lucreze cu bolnavi de COVID-19

Cadrele medicale infectate la Suceava stau și câte 30 pe secție, șeful CJ Gheorghe Flutur e „într-o rezervă cu duș”

Vești bune: noul coronavirus nu pare să sufere mutații rapide, ceea ce înseamnă că un vaccin ar putea oferi protecție toată viața

Adriana Nedelea LA FIX: România are 2.245 de cazuri de coronavirus și 69 de decese

Șefii de secție de la Bagdasar-Arseni au fost anunțați că există doar 10 combinezoane anti-COVID19, dar ”n-aveți voie să le folosiți nici la pacienți suspecți”!

Galerie FOTO. Armata e în stradă, alături de poliție. Controale în trafic ca să determine oamenii să stea acasă

Ce noi restricţii avem începând de azi şi ce riscă cei care nu respectă regulile

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența
GSP.RO

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres