MENIU CAUTĂ
, de Mihai Niculescu

VIDEO/Avocatul care l-a apărat pro bono pe tânărul sancționat cu 2 la purtare pentru că și-a ironizat profesoara: „Toate probele noastre au dovedit încă o dată că elevul a suferit o nedreptate”

Distribuie

Avocatul Bogdan Dima, care l-a apărat pro bono pe Alexandru Voicu, tânărul sancționat cu nota 2 la purtare pentru că și-a ironizat profesoara de desen, a comentat la emisiunea „Adriana Nedelea LA FIX” decizia luată luni de Tribunalul Buzău.

Avocatul a obținut în instanță anularea ambelor decizii luate împotriva elevului: nota 2 la purtare și propunerea de exmatriculrare. Ulterior, conducerea școlii a înaintat o plângere penală împotriva elevului și a mamei sale.

Este evident în această situație atât pentru noi cât și doamna judecător că este o clară nedreptate împotriva băiatului. Toate probele noastre au dovedit încă o dată că elevul a suferit o nedreptate. Urmează un recurs, dânșii și-au exprimat intenția încă din faza de fond să depună un recurs împotriva hotărârii și vom aștepta ulterior decizia Curții de Apel. Eu sunt foarte optimist întrucât consider că în acest moment atât instanța de fond cât și ulterior instanța de control judiciar nu are cum să constate altceva”, a declarat avocatul elevului Alexandru Voicu.

Bogdan Dima consideră plângerea penală înaintată de conducerea școlii drept o încercare de intimidare.

Conducerea școlii a formulat o plângere penală pe care ne-au depus-o în dovedire inclusiv în faza procesului civil. Din punctul nostru de vedere este o presiune făcută împotriva copilului, a mamei, dacă nu chiar și împotriva judecătorului, nu are nici un fond, un fals intelectual, un uz de fals, așteptăm să primim o citație de la Poliție sau Parchet pentru a se demara cercetările. Ulterior și noi vom depune o plângere, suntem convinși că se va finaliza cu o soluție de neîncepere a urmăririi penale, pentru fostul denunț calomnios pe fostul cod penal”.


Citește și:

Elevul care a primit nota 2 la purtare pentru că și-a ironizat profesoara a câștigat în instanță împotriva liceului. Școala nu se lasă!

Un elev a primit nota 2 la purtare pentru că și-a ironizat profesoara, însă școala i-a permis să predea unui profesor anchetat pentru pornografie infantilă


Citește mai multe despre Buzău pe Libertatea.

Comentarii