Emil Constantinescu consideră că valul de ură s-a mutat din stradă, de la manifestațiile publice devenite obișnuite în primii ani de după Revoluție, în mediul online. Tot mai mulți români sunt într-o competiție acerbă pentru bani și putere, iar asta i-a izolat pe români chiar mai mult decât coronavirusul.

Emil Constantinescu spune că avem datoria să ne amintim de cei care s-au strâns în jurul „kilometrului zero” al „zonei libere de neocomunism”, într-un mesajul trimis cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la debutul fenomenului „Piața Universității”, arată publicația Active News.

Țara se confruntă „cu alte dificultăți, cu alte provocări și incertitudini, cu multă dezbinare și cu un alt val de ură, care s-a mutat din stradă pe rețelele de socializare”, iar fostul președinte al României deplânge însingurarea care i-a cuprins pe unii români.

„Suntem însingurați nu numai de pandemia care ne-a izolat în casele noastre, dar și de egoismul pe care competiția acerbă pentru interese, bani și lupta pentru putere l-au răspândit, însă putem regăsi forța de a ne reuni gândul și simțirea”

Emil Constantinescu

Mai mult, o privire introspectivă către istoria recentă a României ne ajută să învingem „nu numai virusurile care ne contaminează corpul, dar și pe cele care ne contaminează conștiința”, consideră fostul președinte.

„Avem la dispoziție cincizeci și trei de zile de acum înainte pentru a rememora evenimentele de atunci, pentru a ne reaminti visurile și idealurile pentru care am luptat, greșelile pe care le-am făcut, contestările reciproce care ne-au îndepărtat unii de alții. Sinceritatea și profunzimea cuvintelor rostite din balconul Universității din București de mari intelectuali ai României și de mulți oameni simpli, dar curați la suflet, pe care le vom posta pe site-ul nostru în săptămânile următoare, pot fi recuperate într-un recurs la istoria recentă a României.

Ad placeholder

Redescoperirea acelor momente de „lumină în întuneric” ne poate ajuta să învingem nu numai virusurile care ne contaminează corpul, dar și pe cele care ne contaminează conștiința și să înțelegem că „numai împreună putem reuși împotriva Răului, redescoperind Binele din noi”, este concluzia fostului președinte al României.

Emil Constantinescu a fost președintele României între 1996 și 2000.

Citeşte şi:

Paradisul pierdut din Bali, descris de doi români blocați de pandemie pe insulă: ”Localnicii s-au descurcat după cutremure sau erupții vulcanice, dar acum e mai rău”

Gabi Oprea junior, acuzat că a chemat Poliția “pe șest” în cazul unui loc de parcare pe care-l vânează. A fost filmat cum fumează, relaxat, sprijinit pe mașina Poliției

Mai bine de jumătate dintre elevii din întreaga lume care ar trebui să facă cursuri online în carantină nu au un calculator

Declarație de dragoste în direct pentru Alexa. Anamaria Prodan a recunoscut: "Laur știe!”
PARTENERI - GSP.RO
Declarație de dragoste în direct pentru Alexa. Anamaria Prodan a recunoscut: "Laur știe!”
Ce dramă pentru Carmen Iohannis. Soția președintelui, momente tulburătoare. E oribil ce i s-a întâmplat
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Ce dramă pentru Carmen Iohannis. Soția președintelui, momente tulburătoare. E oribil ce i s-a întâmplat
Horoscop 12 iulie 2020. Balanțele marchează astăzi finalul unei perioade dificile din viața lor profesională
HOROSCOP
Horoscop 12 iulie 2020. Balanțele marchează astăzi finalul unei perioade dificile din viața lor profesională