De Cătălin Doscaș,

Răspunsul firmei canadiene de securitate vine după ce mai mulți contractori militari români care au ripostat in timpul atacului talibanilor la Kabul, de săptămâna trecută, și-au dat demisia. Ei au acuzat probleme grave de securitate ale Cartierului Verde din Kabuil.

Opt din cei peste 20 de specialişti români care aveau contract cu firma de securitate deja au demisionat. Veteranii de război mai sunt nemulţumiţi şi de faptul că. ulterior atacului, compania canadiană le-a dublat sarcinile fără să renegocieze contractele cu ei.

Redăm, mai jos, poziţia integrală a companiei de securitate GardaWorld:

Divizia Orientului Mijlociu și Africa a GardaWorld este specializată în soluții de securitate, consultanță a riscurilor și monitorizare a amenințărilor în medii complexe. Echipa noastră este alcătuită din profesioniști în securitate de înaltă calificare care trebuie să mențină la cele mai înalte standarde procedurile și protocoalele de securitate pentru a asigura securitatea persoanelor și a bunurilor pentru care sunt responsabili.

Din cauză naturii sensibile a misiunii noastre, inclusiv a mandatului nostru în Cartierul Verde, nu suntem în măsură să comentăm”.

Citeşte şi:

UPDATE | Trupurile românilor uciși în Afganistan au fost aduse în țară

Mai mulți contractori militari români care au respins atacul talibanilor la Kabul, săptămâna trecută, și-au dat demisia. „Şi-au bătut joc de noi! În buncăre n-au existat truse de prim ajutor”

Viaţa diplomaţilor în zone de război a fost şi în mâinile lui. Victor Niţă, fost contractor militar privat: “La Kabul a fost o breşă de securitate, au ştiut unde să lovească”

Dana Budeanu, dată pe spate de Becali: "E singurul bărbat din România care știe. E de neegalat în România!" Ce a încântat-o
GSP.RO

Dana Budeanu, dată pe spate de Becali: "E singurul bărbat din România care știe. E de neegalat în România!" Ce a încântat-o

Horoscop 10 decembrie 2019. Gemenii au parte de momente tensionate
HOROSCOP

Horoscop 10 decembrie 2019. Gemenii au parte de momente tensionate