MENIU CAUTĂ
13 Oct. 2018 17:56

Ce spune MAE despre situația românilor condamnaţi la moarte în Malaezia, după ce guvernul malaezian a decis abolirea pedeapsei capitale

Distribuie

Doi români au fost condamnați la moarte în Malaezia, pentru trafic de droguri. După ce guvernul malaezian a anunțat, zilele trecute, că a decis abolirea pedepsei capitale, Ambasada României la Kuala Lumpur a precizat că urmărește în mod prioritar evoluția procedurilor judiciare aferente.

Totodată, ambasada se consultă în permanenţă cu avocaţii apărării şi asistă la termenele de judecată românilor condamnaţi în Malaezia, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE), într-un răspuns la solicitarea Agerpres.

Reprezentantul cu atribuţii consulare al misiunii diplomatice efectuează vizite la penitenciar şi menţine legătura cu familiile aparţinătoare din ţară, mai arată sursa citată.

Doi români au fost condamnați la moarte în Malazie, pentru trafic de droguri. Este vorba despre Ionuț Gologan și Daniel Ionel Țurcan. Un al treilea român este în stare de detenție, pentru aceeași infracțiune.

Zilele trecute, guvernul malaezian a decis să abolească pedeapsa capitală, iar de aceasta decizie vor beneficia și Ionuț Gologan și Daniel Ionel Țurcan

Pedeapsa capitală prin spânzurare este în prezent prevăzută de legea malaeziană pentru o serie de infracţiuni care merg de la crimă până la răpire, incluzând deţinerea de arme de foc şi traficul de droguri.

Amendamentul care suprimă pedeapsa capitală va fi supus luni votului Parlamentului din Malaezia.


CITEȘTE ȘI:

SEISM 2018. Cât de afectat ar fi Bucureștiul în cazul unui cutremur de 7,5 grade. Acestea sunt zonele din Capitală unde s-ar produce cele mai mari pagube

Citește mai multe despre ionut gologan și malaezia pe Libertatea.

Comentarii