MENIU CAUTĂ
, de Daniel Ionașcu

Cea mai bogată femeie din China s-a îmbogățit cu 6 miliarde de dolari într-o săptămână. La 36 de ani are o avere de peste 29 de miliarde de dolari

Distribuie

Cea mai bogată femeie din China, Yang Huiyan, şi-a mărit averea cu 6,1 miliarde de dolari în şapte zile de tranzacţii bursiere, în urma creșterii puternice a acțiunilor pe care le deține la Country Garden, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din statul asiatic, scrie Bloomberg.

Creșterea este a doua în acest an, după ce averea fondatorului și directorului general al colosului online Amazon a crescut cu 8,48 miliarde de dolari de la începutul anului, conform indicelui Bloomberg al miliardarilor.

De altfel, Jeff Bezos a devenit recent cel mai bogat om din istorie.

Cea mai tânără miliardară din China este și cea mai bogată

Yang Huiyan, în vârstă de 36 de ani, este cea mai tânără miliardară din China, potrivit indicelui Bloomberg al miliardarilor. În 2005, tatăl ei, Yang Guoqiang, şi-a transferat participaţia de control deţinută la Country Garden pe numele ei, cu intenţia de a o pregăti ca succesoare.

Acum, acțiunile Country Garden au crescut cu 24% în acest an, după ce anul trecut s-au apreciat de peste patru ori.

Astfel, averea lui Yang, care este acţionară principală a grupului Country Garden Holdings, a crescut la 29,7 miliarde de dolari, conform Bloomberg.

Boom-ul imobiliarelor

Averile unora dintre cei mai bogați chinezi au crescut masiv în ultimii ani din cauza boom-ului înregistrat în sectorul imobiliar.

Între aceştia se află Hui Ka Yan, preşedintele dezvoltatorului imobiliar China Evergrande Group. Acesta are o avere de 39,3 miliarde de dolari.

Un alt miliardar, este Wang Jianlin, care conduce Dalian Wanda Group. Acesta are o avere estimată la 28,7 miliarde de dolari, fiind depășit de tânăra antreprenoare.

Totuși, autoritățile de la Beijing nu văd cu ochi buni acest boom al imobiliarelor, deoarece este perceput ca un risc ce ar putea determina o nouă criză.

Dalian Wanda este una dintre cele mai active companii chineze în privința achizițiilor din străinătate. Reuters scria în iulie că autoritățile de la Beijing au transmis băncilor să nu mai furnizeze finanțare pentru achizițiile străine ale Dalian Wanda.

Aceasta deține 20% din acțiunile clubului de fotbal Atletico Madrid, dar și studioul de filme Legendary din SUA și lanțul de cinematografe AMC Entertainment.

Wang mai dorește să construiască și ”Orașe Wanda”, complexuri uriașe care să rivalizeze cu parcurile tematice ale Walt Disney.

Citește mai multe despre China pe Libertatea.

Comentarii