Mergi direct la conținut »
Ceartă între Tăriceanu și Turcan, la aniversarea PNL; Tăriceanu: Liberalii să vină la noi”; Turcan: ALDE se va dizolva!
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Ceartă între Tăriceanu și Turcan, la aniversarea PNL; Tăriceanu: Liberalii să vină la noi”; Turcan: ALDE se va dizolva!

Ceartă între Tăriceanu și Turcan, la aniversarea PNL; Tăriceanu: Liberalii să vină la noi”; Turcan: ALDE se va dizolva!

Ceartă între Tăriceanu și Turcan, la aniversarea PNL. Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu face apel la adevărații liberali să meargă la partidului lui. Replica președintelui PNL, Raluca Turcan, a venit imediat. Ea îi transmite lui Tăriceanu că partidul său risca să nu intre în Parlament, dacă nu avea ajutorul PSD, iar ALDE se va dizolva în curând în celelalte partide. 

Călin Popescu-Tăriceanu le-a adresat membrilor PNL o scrisoare deschisă, prilejuită de împlinirea a 27 de ani de la reînfiinţarea partidului, în care le spune că actuala conducere a abandonat valorile liberalismului fiind preluată de membri proveniţi din PDL şi le cere să vină în ALDE, ”singurul partid liberal din România”.

Tăriceanu spune că mişcarea liberală poate fi consolidată doar în jurul ALDE. ”ALDE este astăzi singurul partid liberal din România, cel care duce mai departe liberalismul promovat ani la rândul de PNL, dar de care liderii săi s-au debarasat (…) Vă scriu pentru a vă cere să veniţi alături de mine în acest proiect politic de viitor. Împreună vom face din ALDE partidul cel mai puternic pe zone de centru-dreapta din România şi vom duce mai departe valorile liberalismului”, a scris Tăriceanu în scrisoarea către liberali.

”Scrisoarea domnului Tăriceanu arată o desprindere completă de realitate. ALDE a fost la câteva voturi să nu intre în Parlament şi au fost băgaţi în Legislativ de către PSD. În 2 ani, ALDE se va dizolva în PSD şi PNL, în funcţie de ataşamentul faţă de valori al fiecărui membru. Aş spune că este aproape o certitudine”, a scris sâmbătă, pe Facebook, Raluca Turcan, liderul interimar al PNL.

Fost lider PNL: Partidul e ca un mort întins pe masă cu vată în nas și cu mâinile reci pe piept!

Andreea-Paul

Șeful Consiliului județean Brasov, politicianul PNL Veștea, fotografie alături de interlopul urmărit internațional, care își arată mușchii
Recomandări

Șeful Consiliului județean Brasov, politicianul PNL Veștea, fotografie alături de interlopul urmărit internațional, care își arată mușchii

 

Andreea Paul, fost prim-vicepreședinte PNL, a lansat pe Facebook un manifest pentru crearea Grupului de Reformă al PNL. Atacul acesteia la adresa direcției în care merge partidul este dur:”PNL nu reacționează, e ca un mort întins pe masă cu vată în nas și cu mâinile reci pe piept”, spune ea.

Andreea Paul spune că pericolul este ca în partid să vină oameni veleitari, mediocri, care să indice soluții, iar rezultatul va fi din ce în ce mai grav. ”Nu se poate evita un congres, dar mi-e teamă de oamenii foarte vocali care știu totul, dar a căror performanță electorală este mediocră”, afirmă fostul prim-vicepreședinte PNL.

Paul cere reconfigurarea BPN prin restrângerea numărului de prim-vicepreședinți și vicepreședinți și spune că rolul actualei conduceri ar trebui să fie unitatea partidului printr-o nouă strategie de resurse umane și refacerea structurilor locale demobilizate.

 

Close
Închide
  Close