Cele trei persoane, de origine iraniană și irakiană, sunt cercetate de procurorii ieșeni pentru ucidere din culpă în formă agravată, înșelăciune și falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse.

După 10 decese din cauza consumului de alcool sanitar contrafăcut, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz, au reușit să dea de suspecți.

“După declararea pandemiei și a stării de urgență, în prima decadă la lunii aprilie, inculpații au luat hotărârea de a contraface alcool sanitar. Într-un spațiu închiriat pe raza comunei Dobroiești, din Ilfov, au preparat o soluție care să imite alcoolul sanitar, având în compoziție alcool metilic în cantități mari. Au oferit și livrat reprezentanților unei firme din Iași mai multe baxuri cuPET-uri a câte 500 ml pe care erau afișate etichete inscripționate «Alcool sanitar Sante Med»”, a precizat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

S-au înregistrat 18 decese ca urmare a consumului de alcool sanitar contrafăcut

În Iași, spirtul contrafăcut a fost distribuit de Ciprian Barticel, un comerciant care ar fi făcut afaceri cu arabii și care a susținut că nu ar fi știut că marfa pe care a procurat-o este contrafăcută.

Reprezentanții societății din Iași au distribuit produsele achiziționate mai multor agenți economici. În intervalul 15-24 aprilie s-a înregistrat decesul mai multor persoane ca urmare a folosirii sau ingestiei de alcool sanitar contrafăcut.

Prim-procurorul Mihaela Apostol:

Potrivit anchetatorilor, 18 persoane au murit ca urmare a consumului de spirt contrafăcut Sante Med.

În urmă cu câteva săptămâni, la Iași au fost exhumate mai multe cadavre, în cazul spirtului contrafăcut, iar medicii legiști au ridicat probe pentru a stabili dacă decesele au legătură cu metanolul, substanța toxică găsită în spirtul Sante Med.

Citeşte şi:

Frontierele externe ale UE rămân închise după 1 iulie pentru majoritatea străinilor. Care sunt excepțiile

Anchetă de amploare în Germania. 30.000 de oameni, bănuiți de implicare într-un scandal de pedofilie

Ministrul sănătății Nelu Tătaru, anunț oficial: “S-a decis amânarea celei de-a patra etape de relaxare. Vom avea o săptămână de foc”

Mario Mutu locuieşte în Italia cu mama lui şi face 18 ani anul acesta. Iată cât de mult a crescut fiul cel mare al lui Adi Mutu și cât de frumos este!
PARTENERI - GSP.RO
Mario Mutu locuieşte în Italia cu mama lui şi face 18 ani anul acesta. Iată cât de mult a crescut fiul cel mare al lui Adi Mutu și cât de frumos este!
Horoscop 7 iulie 2020. Berbecii simt nevoia să se apropie de cei mai speciali dintre prietenii lor
HOROSCOP
Horoscop 7 iulie 2020. Berbecii simt nevoia să se apropie de cei mai speciali dintre prietenii lor
RECOMANDĂRI