Mergi direct la conținut »
Cel mai scump pachet turistic. 100.000 de dolari costă un sejur la cel mai nordic punct din lume, într-un iglu de sticlă!
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Cel mai scump pachet turistic. 100.000 de dolari costă un sejur la cel mai nordic punct din lume, într-un iglu de sticlă!

Cel mai scump pachet turistic. 100.000 de dolari costă un sejur la cel mai nordic punct din lume, într-un iglu de sticlă!

Agenția de turism scandinavă „Luxury Action” va organiza, din 2020, excursii la cel mai nordic hotel din lume. Nu e vorba despre un hotel în adevăratul înțeles al cuvântului, ci de iglu-uri de sticlă.

De Octavian Cojocaru,

Excursiile pot fi organizate doar în luna aprilie, singura lună din an când elicopterele pot ajunge acolo, scrie Business Insider.

În acel punct se mai poate ajunge și cu vaporul, în lunile iunie și iulie, dar există riscul să nu mai poată pleca, astfel că excursiile vor avea loc doar în aprilie și vor cuprinde tot nordul peninsulei scandinavice, Groenlanda și Polul Nord.

O excursie în cel mai nordic loc din lume, în igluurile de sticlă care au fost deja testate la temperaturi extreme, costă 100.000 de dolari.

În preț intră, dincolo de transport și cazare, și un ghid arctic, oameni de pază și chiar un bucătar.

Acolo nu se rezumă însă totul la bani. Doritorii trebuie ca, pe lângă suma fabuloasă care li se cere, să fie și perfect sănătoși.

Ce este inclus în preț

Igluurile sunt de sticlă pentru ca vizitatorii să aibă șansa de a vedea spectacolul nopților arctice.

„Igluurile (n.r. – care au inclusiv toalete) sunt mobile și durabile, dar experiența e extremă. În funcție de condițiile atmosferice, mutăm igluurile în cele mai sigure zone din jurul cercului arctic”, a spus Janne Honkannen, de la firma de turism „Luxury Action”.

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania
Recomandări

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania

 

Ea a dat asigurări că aceste igluuri au fost testate pentru a asigura siguranța clienților indiferent de capriciile vremii.

Prețul variază între 95.000 și 105.000 de dolari de persoană și include două nopți la un hotel din arhipelagul Svalbard, aflat la jumătatea distanței dintre Norvegia și Polul Nord, zborurile și transporturile în zona Polului Nord (circa două ore de zbor cu elicopterul), o noapte într-un iglu de sticlă, mâncarea, ghid și personalul de securitate.

Agenția de turism le pune la dispoziție vizitatorilor inclusiv tot echipamentul necesar. Conform statisticilor, aproximativ 1.000 de oameni vizitează anual Polul Nord.

SURSA FOTO: LUXURY ACTION FACEBOOK


Close
Închide
  Close