MENIU CAUTĂ
16 Sep. 2018 11:39

Cel puțin 13 persoane au murit în primele două zile după ce uraganul Florence a lovit coasta americană

Distribuie

Bilanțul victimelor provocate de uraganul Florence în Statele Unite a ajuns la 13, dar autoritățile se tem că numărul ar putea crește. Furtuna a provocat de asemenea inundații catastrofale care făcut ca în unele zone apa să depășească un metru în înălțime, scrie BBC News.

În unele orașe lovite de uragan, apa a atins înălțimi între 60 de centimetri și un metru, înghițind case și clădiri. Dar autoritățile se tem că lucrurile vor putea deveni mai rele deoarece viteza de deplasare a furtunii este foarte mică, doar 3 km/h și astfel cantitatea de apă lăsată în urmă este mult mai mare.

„Această viteză mică face ca Florence să lase în urmă cantități epice de precipitații. În unele locuri apa se măsoară în metri și nu mai vorbim de centimetri”, a declarat sâmbătă guvernatorul statului Carolina de Nord, Roy Cooper.

El le-a cerut rezidenților să nu încerce să se întoarcă acasă, avertizând că „toate drumurile din stat sunt expuse riscului de inundații”.

După primele două zile de când Florence a lovit uscatul, au fost înregistrate cel puțin 13 decese. Cele mai multe în Carolina de Nord, dar și în Carolina de Sud au fost raportate cel puțin două morți cauzate de furtună.

Printre decesele înregistrate se află o mamă și copilul ei de șapte luni, uciși când un copac a căzut vineri peste domiciliul lor din Wilmington, rănindu-l, de asemenea, pe tatăl copilului. Alte victime sunt un bărbat în vârstă de 78 de ani care a fost electrocutat în districtul Lenoir în timp ce încerca să conecteze cablurile unor generatoare, un altul de 77 de ani care a murit în timp ce verifica starea câinilor săi de vânătoare și o femeie care a suferit un stop cardiac, iar ambulanța nu a putut ajunge la ea la timp din cauza furtunii.

În Carolina de Sud, o femeie de 62 de ani a murit după ce mașina în care se afla a lovit un copac căzut pe un drum din orașul Union.

Alte două peroane au murit intoxicate cu monoxid de carbon după ce generatorul din locuința lor s-a defectat și au existat scurgeri în casă.


Citește și: Doi jucători de baschet americani, înjunghiați într-un club din Brăila. Unul dintre ei este în stare gravă. Amintiri dureroase cu Marian Cozma și Chauncey Hardy


Citește mai multe despre Carolina de Nord, carolina de sud și uragan pe Libertatea.

Comentarii