MENIU CAUTĂ
21 Aug. 2018 07:55

VIDEO / Cel puțin zece oameni au fost uciși de o viitură violentă, în Calabria

Distribuie

Cel puțin zece oameni au fost uciși de o viitură puternică, în regiunea Calabria, în sudul Italiei. Aceștia se aflau în parcul național Pollino, unde făceau o drumeție, în momentul în care un râu și-a ieșit brusc din matcă, relatează The Guardian. 

Ploile abundente au provocat creşterea bruscă a unui râu, iar o viitură violentă a lovit un grup de excursioniști care făcea drumeții în zonă.

Inițial, autoritățile au anunțat că opt persoane și-au pierdut viața, însă ulterior bilanțul a crescut la zece morți. Totodată, alte 18 persoane au fost salvate, dintre care șase sunt rănite.

Autoritățile italiene nu exclud ca numărul morților să mai crească, având în vedere că salvatorii nu știu câte persoane se aflau în zonă.

Sursa citată notează că nu este cunoscută naționalitate acelor care și-au pierdut viața, însă cei mai mulți dintre cei care merg în zonele afectate sunt italieni.

Tragedia a avut loc în regiunea Calabria, în apropiere de orașul Cosenza. Parcul național Pollino este o atracție pentru cei pasionați de plimbările în natură, însă traseul prin defileurile Raganello este recomandat numai excursioniştilor cei mai experimentaţi, tocmai din cauza dificultăților.


Citește și:

VIDEO/ Reportaj despre Liviu Dragnea, la televiziunea de stat din Germania: „La el acasă, este preocupat să-şi umple buzunarele

Foto: EPA

Comentarii