Mergi direct la conținut »
Cele mai bune idei ne vin când facem duș! Cum explică asta oamenii de știință
Ştiri Libertatea > Ştiri > Cele mai bune idei ne vin când facem duș! Cum explică asta oamenii de știință

Cele mai bune idei ne vin când facem duș! Cum explică asta oamenii de știință

Cele mai bune idei ne vin când facem duș, iar explicația stă în faptul că atunci când ne relaxăm, creierul e mai eficient. Iată și alte lucruri pe care nu le știai.

  • În Roma Antică, modalitatea extremă de protest a oamenilor de rând era să părăsească în număr foarte mare orașele, lăsând elita să se descurce singure – lucru imposibil, de vreme ce nobilii aveau servitori pentru orice, de la făcut curățenie și mâncare până la treburi simple, precum turnatul vinului în pahare…
  • Creierul intră într-o stare propice apariției ideilor bune când ne relaxăm. De aceea, e mai puțin probabil să găsim soluții pentru anumite probleme când ne batem capul cu ele, decât atunci când… facem duș, de exemplu. Botezată “perioada de incubație”, această stare de relaxare permite ideilor și soluțiilor dezvoltate de subconștient să iasă la suprafață.
  • În Surabaya, Indonezia, locuitorii pot plăti cu deșeuri din plastic drumul cu autobuzul. Autoritățile vor să împuște doi iepuri prin decizia luată: să scadă cantitatea de deșeuri plastice (preluate de stat, acestea sunt reciclate) și să crească numărul celor care folosesc transportul public, în defavoarea mașinilor personale.
  • Bărbieritul zilnic a fost promovat prima dată de Alexandru cel Mare, nu pentru că nu ar fi fost un fan al bărbilor, ci pentru că nu avea destul păr facial ca să-i crească o barbă stufoasă…
  • Persoanele care apreciază umorul negru sunt mai inteligente decât media.
  • Conform studiilor, cel mai rău e să fii părăsit de partener pentru altcineva, acest tip de despărțire, denumit “respingere comparativă”, fiind cel mai dureros și cel mai greu de depășit. Sentimentul de tristețe este accentuat de faptul că persoana părăsită se simte exclusă, devalorizată și inferioară celei care i-a luat locul.
  • Regele Ludovic al IX-lea (1214 – 1270) este singurul monarh francez venerat ca un sfânt – și pe bună dreptate! El invita cerșetorii să mănânce la masa lui și a înlocuit judecata decisă prin luptă cu procesul bazat pe probe.
  • Copacii își recunosc “progeniturile”, adică arborii crescuți din lăstarii lor. Pentru a-i proteja și a-i ajuta să se dezvolte, le trimit mai mult carbon pe sub pământ și își retrag rădăcinile, permițându-le să le întindă pe ale lor.
  • Vara, pe caniculă, dacă vrei să te răcorești, e mai eficient să-ți torni apă pe cap, decât s-o bei.
  • Portland, cel mai mare oraș din statul american Oregon, a început să genereze energie curată, eco, prin înlocuirea țevilor clasice de apă cu țevi care conțin turbine. Astfel, trecând prin turbine, apa generează energie fără costuri suplimentare și fără poluare.

Previziuni Urania pentru perioada 8 – 14 septembrie 2018. Venus va intra în zodia Scorpionului. Luna Nouă în Fecioară. Marte va intra în zodia Vărsătorului

 
 
Close
Close
Închide