Mergi direct la conținut »
Cele mai importante momente din viața prințului Harry înaintea nunții cu Meghan Markle
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Cele mai importante momente din viața prințului Harry înaintea nunții cu Meghan Markle

Cele mai importante momente din viața prințului Harry înaintea nunții cu Meghan Markle

Înainte ca meziunului prințesei Diana și a prințului Charles să iasă de pe piața burlacilor, presa a realizat o listă cu cele mai importante momente din viața prințului Harry înaintea nunții cu Meghan Markle.

AFP scrie că aceste 10 cele mai importante momente din viața prințului Harry l-au făcut bărbatul de astăzi și l-au transformat în unul dintre cei mai iubiți membri ai familiei regale.

1984 – Naşterea

Alteţa sa regală prinţul Henry Charles Albert David de Wales s-a născut la ora 04:20, în data de 15 septembrie 1984 la spitalul St. Mary din Londra, unde a venit pe lume şi fratele său mai mare, prinţul William, cu doi ani înaintea sa.

1997 – Moartea prinţesei Diana

Harry avea 12 ani atunci când mama sa, prinţesa Diana, a decedat într-un accident de maşină la Paris, în 1997. Evenimentul  i-a bulversat complet viaţa micuţului prinţ, rămas orfan. Într-un interviu el a povestit că a trecut printr-o perioadă de haos complet în viaţă și abia la vârsta de 28 de ani a recurs la ajutorul specialiştilor pentru a-l ajuta să-şi vindece rănile emoţionale produse de acest eveniment trist.

2004 – Călătoria la Lesotho

La 20 de ani, prințul și-a luat un an sabatic, iar o mare parte din acesta l-a petrecut lucrând într-un orfelinat din Lesotho. Atunci și-a însușit una dintre cauzele umanitare pentru care a luptat şi mama sa, îngrijirea bolnavilor de SIDA, și a pus bazele ONG-ului Sentebale, alături de prinţul de Seeiso de Lesotho.

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta
Recomandări

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta

2005 – În uniformă nazistă

Un an mai târziu, Harry a început să țină prima pagină a ziarelor de scandal după ce a apărut frecventând mai multe cluburi din Londra, fumând canabis şi afişându-se la braţul a numeroase femei. Totul a fost acceptat până în momentul în care, la 13 ianuarie 2005, a apărut la un bal mascat îmbrăcat în uniformă nazistă. Scandalul a fost cel mai mare din viața lui Harry, iar tânărul prinț şi-a prezentat scuzele în mod public și apoi a încetat să mai ducă același stil de viață înrolându-se la scurt timp după aceea în armata britanică.

2007 – Afganistan

În luna decembrie 2007, prințul Harry, care avea grad de sub-locotenent, a fost trimis în prima sa misiune externă, în Afganistan. El a patrulat pe jos la Garmsir şi a luptat în prima linie, dar după 10 săptămâni a fost obligat să se întoarcă în țară din cauza scurgerilor de informaţii cu privire la prezenţa sa în Afganistan apărute în presa internaţională.

Ce sistem de diagnostic a inventat Maria după ce a văzut cum a fost extirpat sânul unei paciente care n-avea cancer!
Recomandări

Ce sistem de diagnostic a inventat Maria după ce a văzut cum a fost extirpat sânul unei paciente care n-avea cancer!

2012 – Las Vegas

O serie de fotografii cu prințul Harry gol, jucând biliard pe dezbrăcate împreună cu niște prieteni și mai multe tinere în Las Vegas, au făcut înconjorul planetei. Imaginile au fost surprinse cu puțin timp înainte de a fi primis într-o a doua misiune în Afganistan.

2012 – Întoarcerea în Afganistan

Devenit pilot pe elicopetere Apache, mezinul prințului Charles a fost trimis într-o nouă misiune în Afganistan. „Căpitanul Wales” a sosit la Camp Bastion, cea mai mare bază operaţională a Armatei britanice din lume, la 7 septembrie. S-a întors acasă după 20 de săptămâni petrecute în Afganistan în calitate de copilot şi trăgător pe elicoptere Apache.

2014 – Jocurile Invictus

Experiența în teatrele de război și-a pus amprenta pe tânărul prinț care a dorit să le ofere ceva camarazilor săi răniţi în teatrele de operaţiuni şi a pus bazele unui eveniment sportiv internaţional organizat în genul jocurilor paralimpice: Jocurile Invictus. Prima ediţie a fost organizată între 10 şi 14 septembrie 2014 în Parcul Olimpic din Londra şi au participat 416 soldaţi din 13 ţări. Competiția a continuat de atunci în fiecare an.

Vagabonzii din Haimanale. Gabriela, o asistentă medicală, are grijă de câinii nimănui din satul lui Caragiale
Recomandări

Vagabonzii din Haimanale. Gabriela, o asistentă medicală, are grijă de câinii nimănui din satul lui Caragiale

2017 – Logodna

Prinţul Harry a cunoscut-o pe Meghan Markle, o actriţă americană divorţată, printr-un prieten comun. Prinţul şi actriţa s-au întâlnit cu două ocazii la Londra în iulie 2016, după care au hotărât să plece împreună, cu cortul, în Botswana. Harry a confirmat relaţia în noiembrie 2016, iar cei doi au anunţat logodna la 27 noiembrie 2017, la un an şi jumătate după ce s-au cunoscut.

2018 – Căsătoria

Prinţul Harry şi Meghan Markle se vor căsători la 19 mai la capela St. George a Castelului Windsor. Cei doi vor locui într-o vilă pe domeniul Palatului Kensington, unde locuiesc şi prinţul William, soţia sa şi cei trei copii ai lor.

După ceremonia religioasă, va avea loc o procesiune cu trăsuri care va străbate Castel Hill, High Street, Sheet Street, Kings Road, Albert Road, Long Walk și înapoi la castelul Windsor. „Cuplul speră ca această procesiune va oferi oportunitatea unui număr mare de persoane să vină la Windsor și să se bucure de atmosfera acestei zile speciale”, a transmis Palatul Kensington.

Cuplul va oferi o recepție de nuntă celor 600 de invitați, la congregația de la Sala St George. Printre aceștia se află și o tânără care a primit invitația după ce a adunat fonduri pentru copiii orfani din România.

În aceeași seară, prințul Charles va oferi o recepție privată pentru cuplu, prietenii apropiați și familie.

Prințul Harry și Meghan Markle își doresc ca și membrii publicului să simtă că iau parte la cel mai important eveniment din viața lor, astfel că au invitat 2.640 de britanici la nunta lor. Grupul va putea urmări sosirea mirilor şi a invitaţilor acestora la Capela St George de pe domeniul Castelului Windsor, precum şi plecarea mirilor într-o trăsură.


Citește și: O britanică și-a găsit mătușa de mult pierdută când i-a oferit unei bătrâne un cadou pentru împlinirea a 100 de ani


Close
Închide
  Close