Mergi direct la conținut »
Charlie Hebdo, apel către conducători: Cerem interzicerea tuturor pesticidelor
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Charlie Hebdo, apel către conducători: Cerem interzicerea tuturor pesticidelor

Charlie Hebdo, apel către conducători: Cerem interzicerea tuturor pesticidelor

Săptămânalul satiric francez lansează, miercuri, un apel la interzicerea tuturor pesticidelor de sinteză, sperând să strângă, în următorii doi ani, cinci milioane de susținători francezi pentru această cauză. 

„Nu ne mai recunoaştem ţara. Natura este desfigurată, o treime din păsări a dispărut în 15 ani, jumătate din fluturi în 20 de ani, albinele şi polenizatorii mor (…) Cerem conducătorilor noştri interzicerea tuturor pesticidelor”, scrie Charlie Hebdo în numărul special dedicat interzicerii pesticidelor.

Apelul a fost inițiat în publicația franceză de către jurnalistul rănit grav în atacul jihadist împotriva  Charlie Hebdo în 2015, jurnalistul Fabrice Nicolino.

Nicolino a explicat, după publicarea în primăvară a unor noi studii privind declinul speciilor şi rolul pesticidelor, că situația a devenit prea gravă pentru a „se mulţumi cu pseudo-discursuri”.

Redacția Charlie Hebdo a făcut pentru acest număr al revistei un gest neașteptat. Aproximativ 15 jurnaliști și-au făcut o analiză a părului, iar rezultatul a fost îngrijorător:  între 34 şi 50 de substanţe toxice au fost depistate.

Recent, Charlie Hebdo a fost în atenția românilor, după ce publicația de satiră a publicat o caricatură cu Simona Halep după câștigarea turneului Roland Garros.

 


GALERIE FOTO/ Paradoxul Vaslui. Cel mai bogat cămin de stat pentru bătrâni se află în cel mai sărac județ. Sunt condiții ca-n Germania!


 

Close
Închide
  Close