De Dragoș Tănase,

Locuitorii din nord-estul Chinei, din apropierea graniței cu Coreea de Nord, și-au câștigat o mulțime de fani online, după ce au postat videoclipuri cu nord-coreeni aflați de cealaltă parte a frontierei.

Pe Kuaishou.com, un site popular în China pentru videoclipuri și transmisiuni live, utilizatorii au postat sute de filmulețe cu nord-coreeni plimbându-se pe drum, cumpărând din piețe, mergând pe biciclete și chiar făcând baie în râul Yalu, care separă cele două țări, notează inkstonenews.com.

„Îi putem filma, pentru că râul este destul de îngust aici”, a spus pentru Inkstone o utilizatoare a platformei video, în vârstă de 34 de ani, care are vedere spre orașul nord-coreean Hyesan.

„Nu există prea multe știri despre Coreea de Nord și foarte multe persoane sunt interesate să urmărească ce se întâmplă”

O utilizatoare a platformei video, pentru Inkstone News

Utilizatoarea, care își spune „fată mare la graniță”, a început să posteze videoclipuri în urmă cu patru luni, iar de atunci s-au adunat peste 100 de filmulețe scurte cu teme din Coreea de Nord pe care le-a filmat dinspre partea chineză a râului Yalu.

În videoclipurile sale scurte, care nu au mai mult de 20-30 de secunde, le povestește acțiunea celor 14.000 de urmăritori ai săi în stilul unui documentar despre animale sălbatice.

Corespondență din Milano. Reporterul Libertatea a ajuns în zona afectată de coronavirus în Italia
Recomandări

Corespondență din Milano. Reporterul Libertatea a ajuns în zona afectată de coronavirus în Italia

 

„Iată un cuplu din Coreea de Nord la o întâlnire”, a fost auzită într-un videoclip care arată un bărbat și o femeie vorbind.

„Dacă vă place să vizionați Coreea de Nord, nu uitați să apăsați de două ori și să mă urmăriți!”, mai spune ea.

„Două femei nord-coreene frumoase m-au observat”, a spus ea în altă filmare.

Fenomenul de video-sharing a devenit o adevărată industrie în China, de mai multe miliarde de dolari, și o armată de utilizatori în expansiune concurează pentru atenția publicului online din țară.

Kuaishou este a doua cea mai mare aplicație de partajare video și transmisiuni live din China, după Douyin sau Tik Tok.

Are mai mulți utilizatori din orașele mici și din zonele rurale și i-a transformat pe fermieri în vedete naționale live-streaming.

Gazdele își pot monetiza faima primind cadouri virtuale și, de asemenea, vânzând bunuri fanilor lor.

Prima țară care pare să fi scăpat de coronavirus. Toţi cetăţenii s-au vindecat
Recomandări

Prima țară care pare să fi scăpat de coronavirus. Toţi cetăţenii s-au vindecat

 

De altfel, „Fata mare de la graniță” a spus că a început să filmeze nord-coreenii pentru a aduce mai mulți clienți la magazinul ei online, care vinde delicatese locale.

Ca multe alte gazde video, magazinul ei oferă, de asemenea, ginseng chinezesc și țigări fabricate în Coreea de Nord, precum și produse de medicină tradițională.

Videoclipurile care îi prezintă nord-coreenii la frontieră îi informează pe chinezii curioși cu privire la viața din țara vecină, care, în ciuda relațiilor strțnse dintre cele două țări, rămâne puțin cunoscută publicului.

Gazdele video vorbesc adesea despre personajele lor din Coreea de Nord, care poate uneori nici nu conștientizează că sunt filmate, pe un ton pe care unii îl pot considera inuman. Uneori ating subiecte controversate, cum ar fi sărăcia, foamea și tratarea disidenților sau a dezertorilor.

Într-un videoclip din luna august, un utilizator chinez a făcut o comparație cu telefonul, între China luminoasă și partea întunecată a Coreei de Nord.

Firea cedează și renunță la taxa Oxigen. Ce se întâmplă cu banii plătiți deja
Recomandări

Firea cedează și renunță la taxa Oxigen. Ce se întâmplă cu banii plătiți deja

 

„Nu au suficientă energie electrică”, a spus el. „Doar unele fabrici și spitale beneficiază de energie electrică 24 de ore pe zi. Majoritatea oamenilor obișnuiți acolo folosesc torțe și lumânări, noaptea”.

„Fata mare la graniță” transmite în direct de la 15:00 la 17:00, în fiecare zi, când arată filmele din Coreea de Nord și răspunde la întrebări despre această țară izolată. Ea a spus că nu a fost niciodată în Coreea de Nord.

FOTO: Kuaishou.com

Citeşte şi:

Ziduri care separă oamenii din orașe și diferite țări. De la gardurile anti-imigranți la cele care separă credincioșii sau bogații de săraci

Drama femeilor care fug din Coreea de Nord și ajung sclave sexuale în China: sechestrate, bătute și înfometate dacă nu câștigă suficienți bani

De ce își rad politicienii din Coreea de Sud părul. Un nou scandal de corupție zguduie țara

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare
HOROSCOP

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare