Mergi direct la conținut »
Cinci românce pe lista Forbes a celor mai de succes femei cu start-up-uri din Europa
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Cinci românce pe lista Forbes a celor mai de succes femei cu start-up-uri din Europa

Cinci românce pe lista Forbes a celor mai de succes femei cu start-up-uri din Europa

Redactorii Forbes au realizat un clasament al celor mai de succes femei care au pornit start-up-uri în Europa, iar cinci românce se află pe lista. Autorul listei spune că cele 100 de femei incluse în top reprezintă modele de succes a căror activitate trebuie urmărită pe rețelele de socializare.

Pornind de la premisa că un procent foarte mic de start-up-uri care primesc finanțare sunt conduse de femei. În acest sens, autoarea materialului, Allyson Kapin, colaboratoare a Forbes și antreprenoare, la rândul ei, în domeniul campaniilor web, a realizat ”un fel de copiuță care să-i ajute pe cei interesați să găsească cât mai repede următorul start-up de 1 miliard de dolari”.

Printre cele 100 de femei trecute pe listă se află și cinci românce.

Alexandra Anghel, cofondatoare și director tehnic (CTO) a Appticles, este pe locul 19 în topul Forbes. Ea a pus bazele unei platforme care ajută micile afaceri să-și creeze aplicații de mobil pe baza conținutului lor existent, pentru a ajunge mai ușor la o cât mai mare parte de public.

Xenia Muntean, cofondatoare și director general ( CEO) al startupului Planable, se află pe locul 33 în clasament. Ea conduce o companie care a dezvoltat o aplicație ce urmărește să ușureze realizarea campaniilor de promovare pe retelele de socializare. Este dedicată agențiilor de publicitate, marketing și social media.

Anca D. Goron, fondatoare și CEO a doorie.io, ocupă locul 40 pe lista Forbes. Ea conduce o platformă de inteligență artificială destinată hotelurilor, pentru managementul listei de oaspeți și pentru motivarea angajaților. Startupul a fost premiat, printre altele, în Dubai, la un salon de tehnologie în turism.

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!
Recomandări

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!

Ligia Adam, confondatoare a CivicTech România, se află pe poziția 79. Ea a pus bazele unei organizații neguvernamentală (ONG) care promovează și susține digitalizarea serviciilor publice în România.

Ioana Hasan, cofondatoare și  și manager de produs la Smart Bill, este ultima româncă de pe listă, ocupând poziția 84. Ea a creat o foarte cunoscută platformă electronică de facturare.


Citește și: Țara din Europa unde amenzile de circulație se calculează în funcție de avere


 

Close
Închide
  Close