Mergi direct la conținut »
UPDATE. Cine îi înlocuiește pe Rovana Plumb, Sevil Shhaideh și Răzvan Cuc, în Guvern; Felix Stroe și Paul Stănescu, noi nume pe listă
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UPDATE. Cine îi înlocuiește pe Rovana Plumb, Sevil Shhaideh și Răzvan Cuc, în Guvern; Felix Stroe și Paul Stănescu, noi nume pe listă

UPDATE. Cine îi înlocuiește pe Rovana Plumb, Sevil Shhaideh și Răzvan Cuc, în Guvern; Felix Stroe și Paul Stănescu, noi nume pe listă

Cine îi înlocuiește pe Rovana Plumb, Sevil Shhaideh și Răzvan Cuc în Guvern. Potrivit variantelor discutate în ședința PSD de joi noaptea, și care vor fi reluate și vineri, în Comitetul Executiv Național, Gabriel Vlase ar putea prelua portofoliul de la Transporturi, vicepremierul Marcel Ciolacu pe cel al Dezvoltării Regionale și Mihaela Popa sau Marius Nica ar veni la fonduri europene. Variantele nu sunt finale. Ar putea să apară și alte propuneri, din partea liderilor cu influență din partid.

De Valentina Postelnicu,

UPDATE ora 13.00 Apar noi nume pe lista pretendenților pentru posturile de miniștri rămase vacante, după demisia celor trei miniștri. Astfel, Felix Stroe, liderul PSD Constanța, este vehiculat să preia Transporturile, pe lângă Gabriel Vlase, nume apărut chiar de joi seara ca variantă de ministru. Primul e susținut de Liviu Dragnea, iar cel din urmă, de premierul Tudose.

Și la Fonduri Europene sunt divergențe între premier și președintele PSD. Dacă premierul și l-ar dori pe Marius Nica, Dragnea ar fi transmis, potrivit unor surse, că la acest minister vrea să fie pus un profesionist, și nu un om de partid.

Și la Dezvoltare a apărut un nume nou. Este vorba despre liderul PSD Olt, Paul Stănescu. Premierul are deja o propunere, este vorba despre Marcel Ciolacu, actual vicepremier.

Cel mai important portofoliu este cel al lui Sevil Shhaideh. Aceasta a condus Dezvoltarea Regională, fondurile europene și administrația publică, domeniu unde se împart fondurile în teritoriu, având o greutate enormă în stabilirea sferelor de influență din PSD.

Premierul Mihai Tudose ar ieși în avantaj, prin impunerea lui Marcel Ciolacu, actual vicepremier, în locul lui Sevil Shhaideh. Acesta, de altfel, nu are un portofoliu, în acest moment, astfel că preluarea postului de ministru al Devoltării Regionale nu ar reprezenta o problemă de gestionare a mai multor domenii.

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”
Recomandări

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”

 

Au mai fost vehiculate și alte nume. Mihela Popa ar putea veni la fonduri europene în timp ce ministerul Transporturilor ar urma să meargă la deputatul Gabriel Vlase. POstul este vizat și de un alt lider important din PSD, Niculae Bădălău, președintele executiv al partidului, care în conflictul Dragnea-Tudose ar fi fost departea premierului.

Noile nume de miniștri urmează să se tranșeze în ședința de vineri a Comitetului Executiv Național. Odată stabilite, numele vor merge la președintele Klaus Iohannis, pentru semnarea decretelor. Este de așteptat ca ceremonia de depunere a jurământului să aibă loc tot astăzi, dacă decizia în interiorul PSD se ia cât mai repede.

Conducerea PSD se reunește din nou în ședință, după maratonul de joi noaptea, când s-a decis remanierea guvernului, prin plecarea a trei miniștri.

Se caută înlocuitori pentru miniștrii demisionari; Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc. Tot vineri, de la ora 10.00, urmează să aibă loc și o ședință a coaliției, de guvernare, cu partenerii de la ALDE. Se va discuta situația ministrului pentru relația cu Parlamentul, Viorel Ilie, și el vizat de un dosar DNA.

Citește și: Martor în dosarul „Microsoft 3”: „Ministrul Gabriel Sandu îmi dădea un stick cu date ce trebuiau puse pe SEAP”

Close
Închide
  Close