MENIU CAUTĂ
13 Iul. 2018 21:58

Ziaristul Ciprian Chirvasiu a murit, la 54 de ani

Distribuie

Scriitorul, poetul și ziaristul Ciprian Chirvasiu a murit vineri, la vârsta de 54 de ani, vineri, 13 iulie, potrivit unui anunț publicat de asociația culturală Direcția 9.

 „Fratele și maestrul nostru Ciprian Chivasiu , personalitate marcantă a culturii contemporane, și-a plătit astăzi datoriile pământești,  iar sufletul său s-a întors la Tatăl. Împărtășim întru totul durerea familiei și a tuturor celor care, cu bună dreptate, l-au iubit. Vom rămîne martorii frumuseții sale sufletești și a înălțimii sale spirituale. Dumnezeu să-l odihnească!” a fost mesajul care a anunţat moartea acestuia. 

Ciprian Chirvasiu a fost, printre altele, editorialist la Adevărul, redactor sef -adjunct la ”Saptămâna  Financiară”, senior editor al saptămânalului ”Eurolider”, șef al departamentului ”Reportaj” la ”Jurnalul  Național”, redactor șef-adjunct la ”Evenimentul Zilei” și secretar general de redacție la ”Ziarul Financiar”. Premiul pentru expresivitate jurnalistica în 2003, amintește Antena 3.

Ciprian Chirvasiu a fost căsătorit, timp de doi ani, cu sora lui Mircea Badea, Naty, iar cei doi aveau împreună o fetiță.

Ca o cruntă ironie, în urmă cu aproximativ un an, Naty și-a lansat prima sa carte de poezii. Însă, atunci a vorbit mai mult despre relația cu fratele ei. ”E cel mai darnic om!”

Și tot cu prilejul aceluiași eveniment, iubita lui Mircea Badea, Carmen Brumă a precizat că e mândră de cumnata ei. ”Eu și Naty ne știm de mult, dinainte să-l cunosc pe Mircea!”.
Carmen și Mircea au și ei împreună un copil, un băiețel pe nume Vlad. Mircea o alintă „Rontzi” pe nepoata sa.

Citește și: VIDEO/ Unde poți să te angajezi dacă nu ai luat BAC-ul. Peste 7.000 de locuri disponibile pentru elevii care nu au promovat


 

Citește mai multe despre Ciprian Chirvasiu pe Libertatea.

Comentarii