Mergi direct la conținut »
Ciprian Ciucu îi cere Gabrielei Firea să discute despre situația Podului Constanța. „E gata să cadă pe noi”    
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ciprian Ciucu îi cere Gabrielei Firea să discute despre situația Podului Constanța. „E gata să cadă pe noi”    

Ciprian Ciucu îi cere Gabrielei Firea să discute despre situația Podului Constanța. „E gata să cadă pe noi”    

Consilierul general PNL Ciprian Ciucu îi cere Gabrielei Firea să discute despre situația Podului Constanța care se află în stare de degradare. Liberalul vrea ca problema să fie discutată în ședința extraordinară a Consiliului General al Municipiului București care va avea loc vineri.

Ciprian Ciucu i-a cerut, printr-un mesaj pe Facebook, Gabrielei Firea să discute în ședința extraordinară despre situația Podului Constanța. Liberalul a prezentat mai multe aspecte referitoare la Podul Constanța care „e gata să cadă pe noi”.

Consilierul general PNL susține că pentru reconstruirea Podului Constanţa, există proiect aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti încă din 2007, cu toate avizele necesare şi cu indicatorii tehnico-economici gata.

Proiectul a fost realizat de SC Metroul SA, a fost negociat şi avizat de Ministerul Transporturilor, CFR, Metrorex, şi Primăria Capitalei. A fost inclus în programul de investiţii al Primăriei şi a fost prevăzută o deschidere iniţială de finanţare de 100.000 lei în bugetul din 2008, iar de atunci proiectul „stă” la coadă, pentru a se începe procedurile de iniţiere a licitaţiei pentru atribuirea contractului.

„În 2007, ca urmare demersurile făcute de către deputatul PNL de Bucureşti Costică Canacheu, CFR a expertizat podul, așa au descoperit că nu a mai fost făcută reparație capitală din anul 1967! Responsabilitatea neincluderii acestui proiect pe lista de investiţii îi aparţine lui Sorin Oprescu 9 ani şi Gabrielei Firea 2 ani. E posibil ca Firea, care trimis acasă toţi foştii consilieri PSD ca să-şi aducă proprii săi oameni în CGMB, să nu aibă habar de acest proiect”, a menționat Ciprian Ciucu, pe Facebook.

Mai mult, Ciucu a spus că CFR SA lucrează la un alt proiect de investiţii dedicat Podului Constanţa şi ar fi atribuit contractul unui constructor care nu a iniţiat lucrările pentru că nu ar fi primit un certificat de urbanism necesar de la Primăria Sectorului 1.

„CFR lucrează la un proiect (altul!)de investiţii propriu dedicat acestui obiectiv şi a atribuit contractul unui constructor care nu a iniţiat lucrările, se pare, pentru că nu a primit un certificat de urbanism necesar de la Primăria Sectorului 1. CFR este acum în etapa de reparaţii (a se citi cârpeli cu ipsos de ochii lumii) a făcut eleborat Expertiza Tehnică şi DALI (documentaţie tehnico-economică similară studiului de fezabilitate) dar NU are proiectul Tehnic şi NU a atribuit execuţia lucrărilor! Deci chestiunea cu Certificatul de Urbanism este praf în ochi, oricum acolo este vorba de lucruri minore”, a precizat Ciucu.

În aceste condiții, consilierul general PNL susține că Primarul General trebuie să găsească urgent soluții și să-și asume proiectul pentru că „este clar că CFR nu are capacitatea de a face faţă acestei situaţii care s-ar putea termina urât, cu pierderea de vieţi omeneşti”.

Luni, filiala Sectorului 1 a USR a publicat o serie de fotografii cu lucrările de reabilitate a Podului Constanța din București și a acuzat autoritățile că au mascat „problemele structurale cu ipsos”.


Citește și VIDEO/Fantomele de la malul mării. Imagini dezolante cu relicvele care încă bântuie litoralul românesc


 

Close
Închide
  Close