MENIU CAUTĂ
24 Apr. 2018 17:44

Cod galben de averse și descărcări electrice pentru București și alte județe

Distribuie

Cod galben de averse și descărcări electrice în București și alte județe. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis marţi, 24 aprilie, noi avertizări nowcasting pentru Capitală, dar și pentru alte județe. Sunt așteptate furtuni violente și chiar grindină.

Potrivit ANM, Capitala se află sub cod galben de descărcări electrice de la ora 17.45 și până la ora 19.00 În plus, sunt așteptate căderi de grindină de mici dimensiuni, dar și averse ce vor cumula 10-15 l/mp.

Până la ora 18.30, județele Giurgiu, Dâmbovița și Ilfov vor fi și ele afectate de descărcări electrice. Sunt afectate următoarele zone: Bolintin-Vale, Florești-Stoenești, Ulmi, Mihăilești, Bolintin-Deal, Găiseni, Ogrezeni, Buturugeni, Bucșani, Grădinari, Joița, Săbăreni, Cosoba, Titu, Potlogi, Răcari, Lungulețu, Odobești, Tărtășești, Braniștea, Conțești, Brezoaele, Sălcioara, Poiana, Slobozia Moară și Chitila, Domnești, Clinceni, Ciorogârla, Cornetu, Dragomirești-Vale

Totodată, județul Suceava este vizat și el de o avertizare nowcasting de cod galben, valabil tot până la ora 19.00. Astfel, de la ora 17.45 și până la ora 19.00, sunt așteptate frecvente descărcări electrice, grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor depăși 55-65 km/h.

Un alt județ vizat de această avertizare este Mehedinți. Aici, meteorologii anunță că se vor semnala descărcări electrice până la ora 18.30. În județul Gorj, o avertizare nowcasting cod galben de descărcări electrice și averse de ploaie este în vigoare până la ora 18.45.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, notează ANM. Totuși, în această perioadă, se anunță vreme caldă cu temperaturi chiar de 30 de grade în Oltenia.  De altfel, 22 aprilie 2018 a fost cea mai fierbinte zi de aprilie din istorie, în România.

Comentarii