Mergi direct la conținut »
Avertizare nowcasting: Cod galben de furtună pentru zone din Maramureş și  Bistriţa-Năsăud, în perioada următoare
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Avertizare nowcasting: Cod galben de furtună pentru zone din Maramureş și Bistriţa-Năsăud, în perioada următoare

Avertizare nowcasting: Cod galben de furtună pentru zone din Maramureş și Bistriţa-Năsăud, în perioada următoare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi două atenţionări nowcasting cod galben de averse pentru zone din judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Suceava.

De Dragoș Tănase,

Astfel, potrivit meteorologilor, până la ora 16:00, în judeţul Maramureş, în zona de munte, la peste 1.800 de metri, şi în localităţile Cavnic, Şiseşti, Bârsana, Strâmtura, Ocna Şugatag, Ieud, Suciu de Sus, Cupşeni, Cerneşti, Budeşti, Lăpuş, Giuleşti, Călineşti, Băiuţ, Botiza, Vadu Izei, Deseşti, Groşii Ţibleşului, Onceşti, Poienile Izei se vor semnala averse ce vor cumula local 25 – 30 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

La fel se va întâmpla și în judeţul Bistriţa-Năsăud, în zona de munte, la peste 1.800 de metri, dar şi în localităţile Sângeorz-Băi, Maieru, Telciu, Rodna, Rebrişoara, Târlişua, Zagra, Şanţ, Parva, Coşbuc şi Romuli.

Află prognoza meteo pentru perioada 30 iulie – 11 august!

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Close
Închide
  Close