MENIU CAUTĂ
13 Iul. 2018 18:20

Cod portocaliu de averse în județele Tulcea și Constanța, vineri seară

Distribuie

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă atenţionare nowcasting Cod portocaliu de averse şi descărcări electrice pentru județele Tulcea și Constanța, valabilă vineri seară. Există și o atenșionate de cod galben, pentru județul Călărași, tot pentru această seară.

COD PORTOCALIU

Valabil: 13-07-2018, interval 17:55 – 19:30

In zona : Județul Constanta: Mihail Kogălniceanu, Cogealac, Nicolae Bălcescu, Crucea, Mihai Viteazu, Istria, Săcele, Pantelimon, Târgușor, Fântânele, Tortoman, Siliștea, Grădina;
Județul Tulcea: Baia, Ceamurlia de Jos;

Se vor semnala : averse ce vor depăși 35 – 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului cu aspect de vijelie, grindină de medii dimensiuni.

Valabil: 13-07-2018, interval 17:55 – 19:00

Județul Tulcea: Tulcea, Somova, Nufăru, Maliuc, Pardina, Ceatalchioi, Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Beștepe, Maliuc și zona de litoral;

Se vor semnala : averse ce vor depăși 35 – 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului cu aspect de vijelie, grindină de medii dimensiuni.

COD GALBEN

Valabil: 13-07-2018, interval 17:40 -19:00

In zona : Județul Călăraşi: Călărași, Modelu, Mânăstirea, Roseți, Ulmeni, Ciocănești, Grădiștea, Mitreni, Spanțov, Cuza Voda, Independența, Chiselet, Dorobanțu, Alexandru Odobescu, Valea Argovei, Vlad Țepeș, Luica, Frăsinet, Ulmu, Dichiseni, Gurbănești;

Se vor semnala : averse ce vor cumula local 25…30 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină
Fenomene asociate : intensificări temporare ale vântului.

De altfel, pe lângă aceste două coduri, ANM a emis și un alt cod galben de furtuni în 7 județe.

harta Cod Galben, in 7 județe, pe 13 iulie

Vremea 13 iulie 2018

În țară:

În centrul și în estul țării vor fi unele înnorări temporare (mai ales în cursul după-amiezii), iar local vor cădea averse slabe de ploaie însoțite de descărcări electrice. Vântul va suflă moderat la munte și slab, cel mult slab până la moderat în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 22 și 27 de grade în Transilvania și Maramureș, 24-29 de grade în Banat și Crișana, 28-33 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea (cu cele mai scăzute valori așteptate pe litoral și în estul Deltei Dunării) și 25-30 de grade în Moldova.

În București:

Există risc major de inundații după ce prognoza meteo anunță furtuni cu fulgere în formare după-amiază pentru ziua de vineri. Vântul va sufla moderat, șansele de ploaie sunt de 50%, iar cantitatea de apă ce se va acumula este estimată la 1 l/m². Ploile nu se opresc nici pe timpul nopții, când sunt așteptate cantitatăți de precipitații de 3 l/m², iar temperaturile minime scad până la 18°C.

Vezi prognoza meteo până pe 22 iulie 2018. ANM anunţă schimbări dramatice pentru următoarea perioadă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.


Citește și: REPORTAJ: Irina Coșescu, prima nevăzătoare care a urcat pe un gheţar din Oceanul Arctic: „Viaţa mi-a arătat că sunt în stare de orice. Cerul este limita!”


Citește mai multe despre Călărași, cod galben, cod portocaliu, Tulcea și Vremea pe Libertatea.

Comentarii