Codruța Kovesi refuză din nou să se prezinte la comisia de anchetă privind alegerile din 2009

19 iunie 2017 19:54

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruța Kovesi, refuză din nou să se prezinte la comisia de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009. Ea a trimis din nou o scrisoare comisiei, după ce acum două săptămâni a invocat că un magistrat nu poate fi audiat de reprezentanţii altei puteri din stat.

Laura Codruţa Kovesi a transmis o adresă comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 prin care le aduce, a doua oară, la cunoştinţă membrilor acesteia că nu se va prezenta la audieri.

„Având în vedere că nu am cunoştinţă despre aspecte de natură să servească la aflarea adevărului în cauza care formează obiectul activităţii comisiei, nu mă voi prezenta în data de 20 iunie 2017, ora 14:00, la şedinţa comisiei de anchetă”, le-a transmis Laura Codruţa Kovesi, printr-o adresă, membrilor comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009.

Pe 12 iunie, preşedintele Comisiei de anchetă privind alegerile din 2009, Mihai Fifor, i-a adresat o scrisoare procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, în care invocă o decizie a CSM din 2007 care le-ar permite procurorilor, „în mod excepţional”, să participe la audieri în Parlament, cerându-i să se prezinte pe 20 iunie la Comisie.

În scrisoare sunt enumerate obiectivele Comisiei, precum şi baza legală a constituirii ei, atrăgându-se atenţia asupra riscurilor pentru persoanele care „obstrucţionează” activitatea ei.

Citește și: UPDATE. Laura Codruța Kovesi nu va merge la audieri în comisia care anchetează alegerile din 2009. Reacția lui Tăriceanu

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro