Mergi direct la conținut »
Colegiul Fizicienilor Medicali din România a dezvăluit că opt persoane au practicat profesia de fizician medical în sistemul de sănătate din România, fără să aibă studii de specialitate. Inginer mecanic, chimist sau bioinginer sunt unele dintre profesiile falșilor fizicieni medicali.
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Colegiul Fizicienilor Medicali: „Opt persoane practică în spitale profesia de fizician medical, fără a avea pregătire”

De Răzvan Mihalașcu, . Ultimul update Miercuri, 13 februarie 2019, 18:18

Colegiul Fizicienilor Medicali din România susține că opt persoane au practicat profesia de fizician medical în sistemul de sănătate din România, fără să aibă studii de specialitate. Inginer mecanic, chimist sau bioinginer sunt unele dintre profesiile falșilor fizicieni medicali. Marin Bodale, vicepreședintele Colegiului Fizicienilor Medicali din România, a declarat pentru Digi24 că viața pacienților a fost pusă în pericol. De asemenea, ministrul Sănătății a precizat că a aflat despre acest caz din presă.

Ad placeholder

Fără să aibă noțiuni de fizică și o pregătire științifică în domeniu, falșii fizicieni medicali au lucrat ilegal în spitale și clinici private din Capitală, dar și din țară, reiese din declarațiile lui Bodale. Cu toate acestea, aceștia au fost implicați în tratamentele pentru bolnavii de cancer.

„Am depistat un număr de opt persoane care practică profesia de fizician medical fără o pregătire în fizică medicală, cu toate că legea le explică foarte clar care sunt procedurile  de recunoaștere a unei diplome. Dacă este obținută în alt domeniu decât fizica medicală, dumnealor nu au parcurs pașii respectivi și au obținut acreditări fie cu complicitatea unor angajați ai unor instituții publice în care și-au fluturat hârtiile pe la diverși angajatori, au practicat profesia sau practică în continuare profesia de fizician medical, fie că este inginer mecanic, chimist, inginer, bioinginer”, a declarat Marin Bodale, vicepreședintele Colegiului Fizicienilor Medicali din România, pentru Digi24.

„Le lipsesc cursurile de fizică medicală, fizică aplicată în radiologie, optică (…)  Le lipsesc aceste cursuri, dar au primit acreditare. (…) Viața pacienților a fost pusă în pericol”, a explicat Bodale.

Potrivit sursei citate, printre atribuţiile şi responsabilităţile fizicianului medical se numără calculul dozei de radiaţie administrate pacientului bolnav de cancer, întocmirea individuală a planului de tratament şi calibrarea calității aparaturii de radioterapie.

Marin Bodale a precizat că falșii fizicieni medicali au lucrat la mai multe unități medicale din țară, precum: Spitalul Militar din București, Institutul Oncologic din București, Spitalul Municipal Roșiori de Vede, Spitalul din Iași sau Spitalul din Bacău.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că a aflat din presă despre acest caz.

„Pot să vă spun că eu personal nu am primit nimic. Am aflat din presă despre aceste situații. Ministerul Sănătății nu a fost înștiințat. (…) Este vorba despre persoane cu studii superioare despre care se presupune că au obținut acreditări pentru meseria de fizician”, a precizat Sorina Pintea, la Digi24.

Libertatea a dezvăluit că Raluca Daniela Bîrsan, o femeie de 30 de ani, și-a inventat o diplomă de medic și a lucrat 10 ani la secția de Ginecologie a Spitalului Județean Ilfov

Sorina Pintea a declarat într-o conferință de presă că documentele prezentate de falsul medic ginecolog Raluca Bîrsan de la Spitalul Județean Ilfov sunt „false”, iar aceasta „nu a fost niciodată înscrisă la examenul de rezidențiat și nu a fost medic rezident”. 

Ad placeholder
Vladimir Putin anunță că a aprobat primul vaccin anti-COVID-19 din lume: „Fiica mea a fost vaccinată”
Recomandări
Vladimir Putin anunță că a aprobat primul vaccin anti-COVID-19 din lume: „Fiica mea a fost vaccinată”
 

Citește și:

Falsul medic ginecolog de la Spitalul Județean Ilfov n-a dat Capacitatea, a intrat la liceu cu media 1,68 și s-a retras din școală în clasa a IX-a! Mărturii ale pacientelor operate de ea

Ministerul Sănătății confirmă investigația Libertatea despre falsul medic ginecolog: „Diploma de licență și actul de rezidențiat sunt false!”

Rețeaua doctorilor falși se extinde și în spitale publice! O femeie de 30 de ani și-a inventat o diplomă de medic și lucrează de 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov!

„Nu figurează în baza noastră de date”, spune Colegiul Medicilor despre Raluca Daniela Bîrsan, femeia care a lucrat 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov cu o diplomă falsă


 

Ad placeholder
Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
PARTENERI - GSP.RO
Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
Doliu mare pentru Dan Negru. A murit la 47 de ani: 'Am construit împreună...'
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Doliu mare pentru Dan Negru. A murit la 47 de ani: 'Am construit împreună...'
Horoscop 11 august 2020. Leii trebuie să decidă, clar și limpede pentru oricine, ce e mai important pentru ei
HOROSCOP
Horoscop 11 august 2020. Leii trebuie să decidă, clar și limpede pentru oricine, ce e mai important pentru ei
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close