Mergi direct la conținut »
Comisia Europeană ar putea reevalua raportul MCV cu privire la România. Reacție după ce Tudorel Toader a cerut revocarea șefei DNA
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Comisia Europeană ar putea reevalua raportul MCV cu privire la România. Reacție după ce Tudorel Toader a cerut revocarea șefei DNA

Comisia Europeană ar putea reevalua raportul MCV cu privire la România. Reacție după ce Tudorel Toader a cerut revocarea șefei DNA

Comisia Europeană ar putea reevalua raportul MCV cu privire la România. Comisia Europeană a precizat că este îngrijorată de ultimele evoluții din România.

Comisia urmărește cu atenţie și cu îngrijorare ultimele evoluții. Independența sistemului judiciar din România și capacitatea sa de a lupta eficient împotriva corupției reprezintă sunt pietre de temelie ale unei Românii puternice în Uniunea Europeană, așa cum au reamintit președintele și prim-vicepreședintele CE în declarația lor comună de luna trecută. Comisia urmăreşte îndeaproape evoluția procedurilor declanşate împotriva procurorului șef al DNA”, se arată în răspunsul Comisiei, potrivit Euractiv.ro.

CE amintește că în raportele MCV anterioare, DNA ”și-a menținut palmaresul în fața presiunii intense, ceea ce a a fost văzut ca un semn de sustenabilitate”.

De altfel, executivul european a atras atenția că în raportul MCV că, dacă presiunea va începe spă afecteze lupta împotriva corupței, va fi nevoită să reevalueze această concluzie.

Reacția vine după ce Tudorel Toader a cerut revocarea procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Ministrul Justiției a prezentat sinteza unui raport de 36 de pagini, în care a criticat activitatea șefei DNA. Printre lucrurile pe care ministrul Justiției i le reproșează lui Kovesi sunt conflictele de natură instituțională ale DNA, refuzul de a se prezenta la Comisia de anchetă a alegerilor prezidențiale din DNA, criticile aduse legilor justiției. Astfel, ministrul Justiției a spus că a declanșat procedura de revocare a Laurei Codruța Kovesi. Decizia finală va fi luată de președintele Klaus Iohannis.


Banca de Dezvoltare a României, un Bancorex în devenire. Cum funcționează în alte țări și ce vrea statul să facă la noi


FOTO: EPA

Close
Închide
  Close