De Petre Dobrescu,

Tim Cook, CEO la Apple, a vorbit cu Donald Trump, președintele SUA. Cook se alătură astfel lui Mark Zuckerberg, CEO Facebook, și lui Elon Musk, CEO Tesla, care, de asemenea, au promis ajutor, a notat Business Insider.

„Apple a donat 9 milioane de măști de protecție pentru toate unitățile medicale din țară și pentru stocul național”, a spus Mike Pence.

„Echipele Apple au lucrat pentru a furniza ajutoare pentru furnizorii de servicii medicale care se luptă împotriva COVID-19”, a scris Tim Cook pe Twitter.

„Dăm milioane de măști pentru profesioniștii din domeniul sănătății din SUA și Europa. Mulțumim fiecăruia dintre eroii din primele linii”, a mai spus Cook.

Câte măști au promis Zuckerberg și Elon Musk

Medicii de la două spitale din New York au spus că li s-a transmis să țină măștile cât mai mult posibil sau să le folosească de două ori, pentru ca stocurile de rezervă să nu se golească.

La Los Angeles, unii medici au început să apeleze la croitori pentru a le confecționa măști.

Mark Zuckerberg, CEO la Facebook, a declarat recent că va dona 720.000 de măști faciale pe care le achiziționase deja pentru angajații companiei în perioada incendiilor de vegetație din California, dar că va cumpăra alte câteva milioane pe care le va dona.

Elon Musk, CEO Tesla, a spus și el că va dona 250.000 de măști N95, care sunt diferite față de măștile chirurgicale, fiindcă pot filtra 95% din particulele din aer.

Citeşte şi:

VIDEO | Intervenție a jandarmilor în timpul stării de urgență împotriva unui restaurant denunțat că e deschis, dar care nu servea decât mâncare pentru acasă

Ce spune protocolul de tratament pentru coronavirus, aprobat de Ministerul Sănătății. Fără ibuprofen. Care sunt bolile pacienților din grupa de risc

O veste bună: un laureat al premiului Nobel crede că pandemia de coronavirus va trece „mai repede decât ne-am aștepta”